Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

moc i moment a wtrzymałość sprzęgła 1.8 turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.8 turbo zniszczona tarcza sprzęgła i docisk przez 210 koni i 313 nm momentu:) MOCY DOSTARCZYŁ BY GREGOR10.PL ale juz po problemie bo juz siedzi nowiutki komplet sprzegla:D pozdrowienia dla Grzegorz Mikrut i jego mocnych koni:D

http://www.directupload.net/file/d/4085/rudn6suf_jpg.htm

Opublikowano

Tomek ile taka przyjemność wymiany docisku i tarczy ? bo moje sprzęgło już też nie pierwszej młodości a po wizycie u doktora Gregora długo pewnie nie pociągnie :grin:

Opublikowano
  • Autor

550 zł

Opublikowano

550 zł

jakiej firmy założyłeś tą tarcze i docisk

Opublikowano
  • Autor

LUK 228mm

Edytowane przez tomekb7

Opublikowano

Jak ktoś ma blisko to w Wawce na Pradze jest kolo co nabija mocniejsze okładziny Luk-a na oryginalne tarcze właśnie dla takich idiotów żeby nie kombinować z innymi sprzęgłami a wytrzymywało.

Mi jeszcze wytrzymuje 230KM/320Nm

Edytowane przez smart.bart

Opublikowano

A ile kosztuje wizyta u doktora z takim problemem razem z przyzwoitymi częściami i robocizną? :)

Pomału muszę chyba odkładać na to $ i ciekawi mnie jakie będą koszta...

Opublikowano
  • Autor

koszty kompletu sprzegla to 500 zl plus robocizna 300-400 zl:)

Opublikowano

1.8 turbo zniszczona tarcza sprzęgła i docisk przez 210 koni i 313 nm momentu:) MOCY DOSTARCZYŁ BY GREGOR10.PL ale juz po problemie bo juz siedzi nowiutki komplet sprzegla:D pozdrowienia dla Grzegorz Mikrut i jego mocnych koni:D

http://www.directupload.net/file/d/4085/rudn6suf_jpg.htm

po tej wiadomosci zaczynam sie obawiac :P bo jak naszykuje furke na stage I chcialem sie wybrac do gregora albo spanky'o :P

Opublikowano
  • Autor

na stronie gregor10.pl jest opisane moje audi ze na tage 1 wiele nie zrobilem a wynik jest kosmos ale motorownia jest w idealnym stanie. moje sprzeglo juz bylo slabe i dlatego wysiadlo zalozylem teraz nowe oryginalne i jest malina:D

Opublikowano

no wlasnie niechcialbym zrobic mapki i zaraz sprzeglo :P do ilu ogolnie wytrzymuje?;p

Opublikowano
  • Autor

ja tam i tak mialem w palnach zrobic wiec jak padlo to juz byl mus:) tyle ze padlo na waklacjach i musialem za robote zaplacic a jak bym bykl w domu to bym sobie sam zrobil:) ile wytrzyma to musisz zapytaC GREGORA on ci powie on te silniki ma w jednym palcu ale z mojego to byl mocno zdziwiony bo to bylo pierwsze 1.8 t po zmianie wtryskow i dp reszta seria i tak wysoki wynik przy temperaturze otoczenia 36 stopni:D

Opublikowano

czyli podczas mapki sie oszacuje sprzeglo? :)

no u mnie jeszcze fmic wleci :P

licze ze w tym roku to ogarne :)

ps ktory to projekt na jego str?

Edytowane przez kodzak0

Opublikowano

too chyba nawet tak lapie :)

tez bfb wiec licze na podobny wynik heheheh :P

Opublikowano
  • Autor

heheh od wyniku duzo zalez od kondycji silnika:) tydzien temu dzwonilem do gregora tak na pogaduszki i akurat skonczyl stroic tez a4 b7 1.8 bfb i mialtaki sam sterownik jak ja i tez na lpg i tylko 192 konie wyciagnal bo juz pozniej cofalo zaplony a temperatrura otoczenia tylko 20 stopni byla. jezeli turbo masz okej i silnik i glowica jest okej to mozesz liczyc na 200 koni. ja moze zima zapodam drugi icek z prawej strony:)

Opublikowano

heheh od wyniku duzo zalez od kondycji silnika:) tydzien temu dzwonilem do gregora tak na pogaduszki i akurat skonczyl stroic tez a4 b7 1.8 bfb i mialtaki sam sterownik jak ja i tez na lpg i tylko 192 konie wyciagnal bo juz pozniej cofalo zaplony a temperatrura otoczenia tylko 20 stopni byla. jezeli turbo masz okej i silnik i glowica jest okej to mozesz liczyc na 200 koni. ja moze zima zapodam drugi icek z prawej strony:)

Ładuj dorazu FMIC :wink:

Opublikowano
  • Autor

mistrzu mi juz drugi icek wystarczy bo wiecej mocy nie planuje:) i zaloze tip i koniec modyfikacji:D

Opublikowano

pewnie duzo osob tak mowi do czasu :P