Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Inny 1.8T jako dawca części dla ANB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

W aktualnym silniku pada mi turbina, łańcuszek rozrządu powoli zaczyna się dawać sygnały, że zbrzydła mu praca w aktualnym otoczeniu. Mam możliwość ściagnąć sobie z niemiec jakiś dobry silnik z rozbitka, na dawcę. Problemem jest to, że ANB w rozsądnym stanie praktycznie się nie trafia.

Wiem, że poszczególne warianty 1.8t różniły sie mniej lub bardziej od siebie, jednak jestem w tym temacie kompletnie zielony.

Czy jakiś inny motor podpasuje na dawce części P&P (chociaż ich większej polowy) dla ANB?

Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.

-------edit-------

Z informacji wykopanych przeze mnie w necie wynikałoby, ze ANB jest konstrukcją bliską APU. Dobre założenie, czy jednak są jakieś większd różnice?

Edytowane przez xacax

Opublikowano

Bardzo dobre -apu nie posiada egr i oczywiście wszystkiego co do niego idzie wiec tylko jest ten "problem" reszta z tego z pamiętam tak samo

Opublikowano

Właśnie wymieniłem u siebie silnik z ANB na AEB. Zostawiłem całą wiązkę z ANB oraz kolektor dolotowy z przepustnicą, wtryskami paliwa i turbo. Wyrzuciłem cały EGR i go zaślepiłem. Silnik chodzi normalnie, nie wyświetla mi żadnego błędu, chociaż w komputerze na pewno jakiś będzie przez wycięty EGR.

Co do łańcuszka została mi cała głowica z wałkami rozrządu, łańcuszkiem i napinaczem z ANB, jeżeli chcesz to mogę Ci ją sprzedać

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odzew. Kompatybilność APU mnie cieszy, chyba nieco lepiej je odnaleźć, chociażby z passata.
Podpowiedzcie mi jeszcze proszę, jak to jest z kompatybilnością wałków, napinaczy, ogólnie z całą konstrukcją nieszczęsnego łańcuszka. Z tego co udało mi się wyłuskać, były dwa rodzaje. ANB/APU/AWT są kompatybilne, dobrze myślę? Które z innych wersji 1.8t, miały ten sam typ co ANB?

@Ludi77: dzięki za propozycje. Przyznam, że bardziej jestem nastawiony na zakup drugiego motoru, zawsze trochę wiecej żelastwa na ewentualną podmiankę. Gdybym nie znalazł - nie omieszkam się odezwać.

Edytowane przez xacax