LinkinAK Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) WitamSzukałem na forum dość intensywnie, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem z zawieszeniem.Mam avanta b6 z zawieszeniem 1BVwszystko ładnie pięknie ale tył zdecydowanie za nisko siedzi i podczas wyjazdu na wakacje kiedy auto było doładowane koła chowaly się do połowy opony w nadkolu i trochę obcierały o okładzinę. 215/55/16 + dystans 15mm nie ukrywam że nie znalazłem na forum oznaczenia sprężyn które mam zamontowane kropki Zielona brąz brąz chciałbym podnieść zawieszenie tak żeby krawędź opony była równo z błotnikiem bo np 18" teraz bym nie wyłożył bo się nie zmieści. Bardzo proszę o opinię o informacje od kogoś kto ma taką konfigurację zawieszenia i może podać mi dokładne oznaczenie sprężyn. Dodam że przód jest ok. Widzę, że nie ma za bardzo pomysłów, więc inaczej: czy ktoś kto posiada zawieszenie 1BV w Avancie 1,8t BEX ma założone jakieś inne niż seryjne sprężyny np Eibach ProKit itp. ? jeśli tak to jaka to sprężyna i jak to wychodzi w praktyce oraz czy dobiera się je tak samo do klasy wagowej?? Pozdrawiam i proszę o info bo z tego co ostatnio sprawdziłem po kolorowych kropkach to sprężyny mam od VW Jetty czy tam Bory jakaś dziwna historia. Edytowane 1 Września 2015 przez LinkinAK
Rekomendowane odpowiedzi