Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pękające dekory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam widzę że od jakiegoś czasu pęknięcia na listwach na drzwiach popekały w poprzek. Kolor ciemne drewno.

Opublikowano

Noi co ?

Opublikowano

No i kolega chciał się podzielić swoim problemem ;) Pewnie od temperatury w aucie. Tegoroczne lato nadzwyczaj upalne...

Opublikowano

Czy ty się dobrze czujesz? Od temperatury na zewnątrz? A co z samochodami w Kalifornii ? Cały środek popękany?

Opublikowano

Czy ty się dobrze czujesz? Od temperatury na zewnątrz? A co z samochodami w Kalifornii ? Cały środek popękany?

A dziękuję, moje samopoczucie bardzo dobre. Tak właśnie od zmian temperatury. Lata użytkowania auta i zmiany temperatur od -30*C do +40*C (klimatologiem nie jestem ale wydaje mi się że takie temperatury występują także w Polsce) robią swoje tzn. w jakimś stopniu uszkadzają warstwę ochronną lakieru i niekorzystnie wpływają na elementy z których wykonane są dekory/plastiki w aucie. Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

możliwe ,że te pęknięcia są od pasa,na dekorach alu robią się wgniotki, a na plastikowych możliwe, że pęknięcia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Plastik ze względu na wiele czynników (między innymi nagrzanie do wysokiej temperatury) może tracić po tylu latach swoje właściwości plastyczne i pękać. Zwykłe zużycie materiału.