Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie jedzie wiecej niz 140km /h + braki mocy .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pisze z prośbą o pomoc gdyż nie mogę dojść do ładu z moim 1.9 tdi kod silnika AHU 90 km .

Usterka : Braki mocy i nie jedzie wiecej niz 140 mimo pedału w podłodze 3tys obrotów i amen .

Diagnoza : brak błędów , przypływka pokazywała źle wartości wiec została wymieniona , wyjęte turbo i sprawdzone bez zastrzeżeń , N75 dobry , czujnik doładowania ciśnienia nowy, czujnik wysterowania turbo nowy, nowy filtr paliwa i powietrza , nawet podmiebialem wtryski na drugie co nie przyniosło rezultatu .

Na dopiętej przepływce nie jedzie wiecej niz 120 a z Przepływką 140.

Po wymianie czujnika doładowania zaczęło się normalnie zbierać lecz blokada 140 jest nadal. Przy 120 czuć moment jak zwalnia i zamula wiec to jest punkt kulminacyjny .

Czy ktoś miał podobny przypadek ? Nie wiem już co zrobić :)
Jutro zrobię logi tylko pytanie na których blokach ?

Edytowane przez rodzyn889

Opublikowano

podobne problemy miałem , gdy miałem ECU zalany... ale Ty raczej sprawdzałes to i sucho jest nie ?

Opublikowano
  • Autor

Prany był cały środek Czyściłem odpływy itp ecu wyglądało ok pozatym nie robi żadnych błędów co dziwne :/

Opublikowano

ja miałem tam tyle oleju że mechanik miał roboty na cały dzień ... później robił zmiany na kompie bo przeładowanie cały czas było.

Opublikowano

A jak kolega n75 sprawdził ? podmieniany czy rozbierany ?

Opublikowano
  • Autor

Diagnoza uszkodzony potencjometr pedału gazu, szukam używki dam znać po wymianie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę mi pomóc czy mój AFN 110KM w A4 B5 Avant jedzie za słabo ? Koła 205.60.16 seria :

https://www.youtube.com/watch?t=1&v=jdDu_KqWGxw

Sam juz nie wiem bo to moje pierwsze Audi i pierwszy Diesel.... Kata i srodkowego tlumika brak. Prosze o pomoc.

Opublikowano
  • Autor

Zamulony . Ja mam ahu i lepiej się zbiera a maksymalna to 210 :)

Opublikowano

No własnie,to co mu jest że sie nie zbiera ? Nie dymi wszystko niby ok turbo słychać świszcze,na dwójce zapiszczy :)

Opublikowano
  • Autor

Najpierw logi później pogadamy :) ewentualnie procedura sprawdzania przepływomierza potrzebujesz kogoś z kompem do tego

Opublikowano

Wiesz co w sumie przegladałem własnie youtube i kazdy seryjny tak jedzie..... eh było kupić 130KM ale cóż. Tego jedynie pomodze chipem na 150KM bo juz rozmawiałem ze specem, od tego i zmieni mape koszt u mnie 400zł.

Opublikowano

Wiesz co w sumie przegladałem własnie youtube i kazdy seryjny tak jedzie..... eh było kupić 130KM ale cóż. Tego jedynie pomodze chipem na 150KM bo juz rozmawiałem ze specem, od tego i zmieni mape koszt u mnie 400zł.

Zbiera się jak seria. Przecież na 110 KM nie będziesz miał czasu 7 sekund do 100 km/h. Jak u siebie zrobisz program to wpadnie 135-140 KM. Później możesz dalej modyfikować, a ponad 150 KM zrobisz jak dasz wtryski 216 i turbo np z AWX.

"Spec" jeżeli zaoferował Ci program na 150 KM, a wszystko seria to jestem ciekawy tego :) Zrób później logi i zobaczymy czy masz 150 KM czy 150 CH czytaj chabet :)

Edytowane przez tomasz102