Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Mam niskie obroty na biegu jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyczytałem ze obroty silnika w 1.9 tdi 110 km powinny mieć 860 obr/min , w moim jest 810 , jak to DOPIEŚĆIĆ

Opublikowano

w moim tez jest 816 i myślę, że mieści się to w normie.

Opublikowano
  • Autor

wczesniej pisali ze norma to 860 a 895 i teraz po mału głupieje . tak szczerze mówiąc im wiecej czytam na temat silników TDI to wydaje mi sie że musze kupić nowy silnik , bo mózg sie lansuje od tych FACHOWYCH odpowiedzi , ale widocznie tak musi być .człowiek zawsze jakąś średnią z tego wyciągnie . pozdrowienia dla naszych kochanek AUDI A4 . niech ŻYJĄ WIECZNIE

Opublikowano

861-945 tak podają tabele dla silnika AFN wiec niby masz ciut za niskie. Ale czy ci to przeszkadza? Silnik ci drga czy cuś? Ja bym zostawił jesli wszystko jest w porządku. Nauczyłem sie, że jak chodzi wszystko OK to lepiej nic nie dopieszczać :>

Opublikowano

wartosci ponizej 861 sa zle ...

Opublikowano

no skoro spanky mówi, że są złe to są złe :naughty: Podciągnij

Opublikowano

861-945 tak podają tabele dla silnika AFN wiec niby masz ciut za niskie. Ale czy ci to przeszkadza? Silnik ci drga czy cuś? Ja bym zostawił jesli wszystko jest w porządku. Nauczyłem sie, że jak chodzi wszystko OK to lepiej nic nie dopieszczać :>

tylko jest jedno ale ... wszystko powinno sie miescic w przedzialach przyjetych przez producenta .... :wink4:

no skoro spanky mówi, że są złe to są złe :naughty: Podciągnij

:polew:

Opublikowano

spanky "wyrocznio" myślałem, że "urośniesz" :naughty: a ty się śmiejesz :wink4:

Ja tam bym zostawił - kolega jakby vag`a nie miał, toby w błogiej nieświadomości pewnie jeździł ze swoimi obrotami 810. I pewnie nic by sie nie działo.

A co do wartości producenta, to zawyżanie wartości fabrycznych już większości nie przeszkadza :decayed:

Ale reasumując - podciągnij obroty i bedziesz spał spokojnie

Opublikowano

Ja tam bym zostawił - kolega jakby vag`a nie miał, toby w błogiej nieświadomości pewnie jeździł ze swoimi obrotami 810. I pewnie nic by sie nie działo.

z takim podejsciem to nie trzeba chodzic do lekarza ... bo po co .. przeciez chodze [czuje sie dobrze]... tylko pytanie :

jak długo ... ? :wink4:

[koniec OT] :good:

Opublikowano

no z lekarzem to żeś pojechał. Chyba żyjemy w innym kraju, bo w Polsce chodząc po lekarzach nie wspominając już o szpitalach można się tylko rozchorować lub bardziej rozchorować. Sorry, nie mogłem się powstrzymać, nie bijcie :)

Kończymy faktycznie bo spore OT się zrobiło.

Peace

ps. spanky MA RACJĘ w kwestii obrotów

Opublikowano

nie ma sztywnego zlecenia co do obrotów, tylko sa widełki. Twoje obroty się mieszczą, więc jest OK

Opublikowano
  • Autor

no to w sumie wiem wszystko , dla świetego spokoju dopieszcze te obroty . w sumie to jest moment .