Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parę błędów , szarpie przerywa 16684 16685

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracając z pracy po około 8 km zaczęło mi przerywać, ewidentnie jakby na parę garów nie pracował , po przełączeniu skrzyni na ręczne biegi i jadąc na wyższych obrotach tj około 2500 + silnik w miarę dobrze pracował, poniżej szarpał jak na 3 garach, nie było znaczenia czy gaz czy benzyna, jakoś do domu dojechałem , wyskoczyło mi więcej błędów ale niestety skasowałem a nowe wyskoczyły tylko na jeden cylinder, było chyba tez na 5 ty cylinder , po odpaleniu wyskoczyły od nowa ale tylko 2 oto one

Thursday, 24 September 2015, 20:40:55:0

Control Module Part Number: 8E0 909 559 M

Component and/or Version: 3.0L V6/5V G 0020

Software Coding: 0011581

Work Shop Code: WSC 00072

VCID: 3FF1C0FF2E65

2 Faults Found:

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

P0300 - 001 - Upper Limit Exceeded

16685 - Cylinder 1: Misfire Detected

P0301 - 001 - Upper Limit Exceeded

podkreślam było więcej i na innych cylindrach jak dobrze pamiętam był też 5 -ty .

Normalnie auto by było juz u mechanika ale jestem w UK i tu albo aso albo cholera wie, jakieś pojecie o autach mam może sam ogarnę jak to osprzęt , podpowiedzcie co to i jak się za to zabrać, dzięki wielkie .

Dodam że miałem wcześniej drobniutkie szarpnięcia na zimnym /świeżo zagrzanym , takie jakby wypadnięcie zapłonu ale to było raz i tyle a teraz cały czas a na wolnych trzęsie nim strasznie

Odczucie jazdy na niskich obrotach jakby jedna strona vki nie pracowała

Opublikowano

Jak padnie cewka to takie rzeczy mogą się dziać, więc w pierwszej kolejności jeśli masz dobrze ustawiony rozrząd to sprawdził bym cewki...

Opublikowano

przełóż cewkę z 1-go, na inny cylinder i zobacz czy błąd "pójdzie za cewką"

Opublikowano
  • Autor

Jaka jest numeracja cylindrów? Gdzie pierwszy itd

Jak zdiagnozować cewkę miernikiem ma ktoś dane do pomiarów?

co wy na to

w innym pomiarze wypadł tez jeden zapłon w innym cylindrze chyba 5 , to normalne że czasem wyadnie czy poprostu cewki do wymiany i będzie po kłopocie ? choć grupa 93 nie najlepsza

z55tbdkf.jpg

i jak sprawdzić jaki mam silnik ?? mnie się wydaje że asn ale tylko wydaje bo kiedyś z katalogu tak pasowało

cewka przełożona i błąd za nią powędrował wiec cewka a dodatkowo sie okazało że akcja serwisowa wymiany cewek mnie dotyczy i we wtorek jestem umówiony na wymianę :) .

no i jednak nie zmienili bo ktos je zmienił , powiedzcie jakiej firmy kupić czy oryginał ASO a jak aso jakie ceny, ktoś zna ??

Cewkę włożyłem używaną i działa,bo czekam na nowy komplet z Polski bo dużo tańsze , ale teraz padła kolejna , tym razem cylinder 3 wcześniej 1 , i czy to przypadek że w tak niewielkim odstępne czasu ?? Czy coś może być nie tak i je pali?? , bo nie widzi mi sie palić nowych jak przyjdą, świeczki maja 2 miesiace ale przelatane 10 tyś , na wszelki wypadek będą nowe.

Edytowane przez kt65c453