Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kierownica obraca się z oporem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

To może być wina źle ustawionej geometrii, albo faktycznie zbyt mocno skasowany luz na maglownicy.

podniosłem auto z przodu w górę i było to samo.

Kierownica wraca aczkolwiek nie zawsze. Może opony 235 mają z tym coś wspólnego wkońcu troche gumy jest. Geometrie mam ustawioną.

Ja na 225 i na 205 mam to samo.

Na pewno nie jest to wina krzyżaków (przynajmniej w moim przypadku) smarowałem przez 3 dni i nic, a gość od regeneracji maglownic mówił żeby sprawdzić krzyżaczki.

Opublikowano

To może być wina źle ustawionej geometrii, albo faktycznie zbyt mocno skasowany luz na maglownicy.

Kierownica wraca aczkolwiek nie zawsze. Może opony 235 mają z tym coś wspólnego wkońcu troche gumy jest. Geometrie mam ustawioną.

Na pewno nie jest to wina krzyżaków (przynajmniej w moim przypadku) smarowałem przez 3 dni i nic, a gość od regeneracji maglownic mówił żeby sprawdzić krzyżaczki.

Odpowiedz więc jest prosta, zmniejsz docisk na śrubie kasującej luz na maglownicy.

Opublikowano
  • Autor

Odpowiedz więc jest prosta, zmniejsz docisk na śrubie kasującej luz na maglownicy.

Jest do niej dostęp od dołu? Mam kanał zrobię to bez problemu?

Opublikowano

Tak, pomiedzy drążkami kierowniczymi

Opublikowano
  • Autor

Tak, pomiedzy drążkami kierowniczymi

w przekładni kierowniczej podobno nie ma śruby kasującej luz.

zauważyłem że w lewo obraca się troszkę lżej niż w prawo ale i tak z oporem.

Opublikowano

Gdybasz od 25 wrzesnia, zamiast podnieść auto i naprawić, a teraz piszesz ze "podobno" nie ma. Odpisze ci ostatni raz ze śruba od kasowania luzu istnieje i nie jest to mit. Po tak długiej jeździe na zbyt mocno dokreconym kasowaniu luzu i tak wiąże sie z wymiana pompy wspomagania w najlepszym przypadku, a w najgorszym pompy+przekladni.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Gdybasz od 25 wrzesnia, zamiast podnieść auto i naprawić, a teraz piszesz ze "podobno" nie ma. Odpisze ci ostatni raz ze śruba od kasowania luzu istnieje i nie jest to mit. Po tak długiej jeździe na zbyt mocno dokreconym kasowaniu luzu i tak wiąże sie z wymiana pompy wspomagania w najlepszym przypadku, a w najgorszym pompy+przekladni.

Tak masz rację zbyt mocno dokręcona śruba :)

Ale pompa się nie męczy mam nadzieję, bo opór obracania jest na kierownicy i ja rękami ten opór muszę pokonać.

Opublikowano

Z doświadczenia wiem, że jednak dostaje po tyłku, sam jestem po wymianie przekładni(ktoś za mocno dokręcił i się rozsypała) i pompy (przez opór straciła ciśnienie). :)