MariuszGDA Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Witam, Jaka jest różnica pomiędzy reflektorami 8k0941003P 8k0941003AJ 8k0941003C itd. Skrętny ma chyba jeszcze inne oznaczenie.
walus5555 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Między P a C różnica jest w roczniku produkcji. W ciągu produkcji modelu firma zmienia lekko barwę paska led, lub poprawia jakieś wady fabryczne. Reflektora AJ nie widzę. Skrętne mają od spodu 3 sterownik skrętu, w wersji nieskrętnej brakuje otworu na ten sterownik.
MariuszGDA Opublikowano 30 Września 2015 Autor Opublikowano 30 Września 2015 Między P a C różnica jest w roczniku produkcji. W ciągu produkcji modelu firma zmienia lekko barwę paska led, lub poprawia jakieś wady fabryczne. Reflektora AJ nie widzę. Skrętne mają od spodu 3 sterownik skrętu, w wersji nieskrętnej brakuje otworu na ten sterownik. Problem w tym że widzę jeszcze G, S i parę innych. Jakaś masakra! Już nie mówiąc o zmiana w ciągu cyfr bo takie też są.... Nie wiem co wybrać, żeby pasował. Rosyjska ruletka. Między P a C różnica jest w roczniku produkcji. W ciągu produkcji modelu firma zmienia lekko barwę paska led, lub poprawia jakieś wady fabryczne. Reflektora AJ nie widzę. Skrętne mają od spodu 3 sterownik skrętu, w wersji nieskrętnej brakuje otworu na ten sterownik. Problem w tym że widzę jeszcze G, S i parę innych. Jakaś masakra! Już nie mówiąc o zmiana w ciągu cyfr bo takie też są.... Nie wiem co wybrać, żeby pasował. Rosyjska ruletka. Kto się dobrze zna na częściach i numerach katalogowych???
diesel_power Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Kup taki żeby numer części był ten sam (tego reflektora co masz do wymiany) a data produkcji była bardzo zbliżona do drugiego reflektora. Wtedy najmniejsza szansa, że trafisz na inny kolor LEDów, a jest to trochę widoczne bo w latach 2010/2011 zmieniono barwę LED z zimnoniebieskiej na bardziej żółtawą. Ja kupowałem tak reflektor i szukałem na allegroszu właśnie po numerze części OEM (ten sam numer) i daty produkcji drugiego reflektora (znalazłem idealny stan z różnicą ok. 2 tygodni w dacie produkcji i kolor paska LED jest idealnie ten sam) Musisz dzwonić po sprzedawcach i niech podają numer części OEM i datę produkcji.
Rekomendowane odpowiedzi