Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falujace obroty, lekki klekot i maz w zbiorniczku wyrownawczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dawna zmagam sie z falujacymi obrotami i czujnikiem obrotow silnika. Od jakiegos roku faluja mi obroty przy odpalaniu. Nie przeszkadzalo mi to. Od jakiegos tygodnia nasililo sie ale po 2 minutach przechodzi. Dzis dolewalem oleju bo odziwo nie zalaczyla mi sie kontrolka min ale zobaczylem ze ubylo mi troszke plynu chlodniczego. Otwieram korek a tam troszke mazi i troche w zbiorniczku na sciankach. Kolor jasny braz. Do tego doszedl blad czujnika obrotow silnika ktory byl wymieniony na DELPHI kupiony za 110zl a blad ani na chwile nie znikl po wymianie a auto jak jest zimne lubi zgasnac po wrzuceniu sprzegla. I tu moje pytania:
Czy ta maz to uszczelka pod glowica? Jak to potwierdzic? Slyszalem ze jest tam tez chlodniczka oleju ktora moze byc winowajca mazi w plynie.
Na korku oleju brak oznak mazi.
Co moze byc powodem pogorszenia sie falowania?
Z bledem czujnikow obrotu czytalem ze jesli blad nie znikl po wymianie mozliwe ze przesunal sie lancuch na walku ssacym. Jak to potwierdzic? Poprosze o jakies rady, patenty na sprawdzenie tego wszystkiego

Opublikowano

Maź na korku oleju może być powodem spadku temp.zewnętrznej i krótkich tras. Gorzej jak masz olej w zbiorniczka wyrównawczym. To może wskazywać na uszczelkę. A co się dzieje ze stanem oleju w silniku?

Opublikowano
  • Autor

Korek oleju czysty, a olej jak to w altku jak ubywal tak ubywal. Ale ostatnio cos jakby mniej czyli jakby ten plyn tam sie dostawal. I zaczal silnik lekko terkotac. Moze to byc objaw tego plynu w oleju?