MBK Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Miesiąc temu (jakieś 800km temu) oddałem furkę do mechanika na zmianę sprzęgła. Pojeździłem trochę, zatankowałem i trochę się zdziwiłem. Pali o wiele więcej niż przed wymianą sprzęgła, poza tym wydaje mi się, że chodzi minimalnie głośniej. Nie wiem dlaczego dopiero teraz pomyślałem o zrobieniu logów. Na razie tylko statyczne. Więc prośba o analizę: BS.000 BS.003 BS.004 000 001 003 004 Nie znam się za bardzo ale chyba zapłon ma wartość za niską? czy to może być w jakiś sposób wynikiem wymiany sprzęgła? nieostrożności mechanika?
spanky Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 przestaw kat w granice 60 ... bedzie lepiej i spalanie i glosnosc pracy silnika ...
MBK Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Opublikowano 7 Listopada 2008 zapomniałem dodać, że podczas logowania BS mrugała kontrolka świec żarowych - to normalne? znalazłem instrukcję na forum, więc w sobotę się za to wezmę, o ile pogoda pozwoli. tylko ze w instrukcji pisze, że dla 1Z powinno być 49-54, to ciągnąc do 60 czy ustawić tak jak w instrukcji?
przemik Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zmiescisz sie w granicach 49 - 60 - bedzie OK
MBK Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 właśnie wróciłem po regulacji. ustawiłem w okolicach 54, bo tyle było na pompie wybite. oczywiście jak zawsze w moim przypadku nie obyło się bez zdejmowania osłony silnika bo mi nasadka spadła
Rekomendowane odpowiedzi