Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie car audio? A4 B6 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam A4 B6 w wersji avant i zastanawiam się nad zakupem skrzyni basowej, ponieważ nie zadowala mnie jakość basu z oryginalnego subwoofera. Zastanawiam się nad zakupem głośnika Pioneer TS-W3003D4 (http://www.audiopioneer.pl/pioneer-ts-w3002d4.html) lecz nie wiem jaki wzmacniacz w pełni wykorzysta moc tego głośnika. Obudowę będę robił sam i będzie to obudowa bassreflex. Dobrze byłoby żeby wzmacniacz miał pilot do sterowania basu. Dowiedziałem się, że będę musiał kupić dobrej jakości kable i bezpiecznik 40 Amperów. Czy będę musiał kupić kondensator do tego głośnika i czy opłaca wygłuszać klapę bagażnika?

Proszę o pomoc w dobraniu wzmacniacza i kabli car audio.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Witam, niestety co do głośnika niskotonowego się nie wypowiem, marki które ja bym polecał to raczej jbl hertz powerbass. Co do kabli to jeśli chodzi o cenę polecałbym kable spawalnicze OS o przekroju 25mm. Dokupuje tylko otulinke z hollywodaa, zrobiłem tym kumplowi car audio i sobie wszystko bangla a co do kondesatora to jeśli dasz ten przekrój nie ma opcji abys miał jakieś spadki napiecia. Z reguły wiem że kondek to taki trochę wydatek niepotrzebny a żeby kondek już coś dał trzeba kupić 2-3 F a to trochę kosztuje :) ogółem polecam poczytać Ci FAQ NAZARA dużo się dowiesz na temat budowania CA. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam, niestety co do głośnika niskotonowego się nie wypowiem, marki które ja bym polecał to raczej jbl hertz powerbass. Co do kabli to jeśli chodzi o cenę polecałbym kable spawalnicze OS o przekroju 25mm. Dokupuje tylko otulinke z hollywodaa, zrobiłem tym kumplowi car audio i sobie wszystko bangla a co do kondesatora to jeśli dasz ten przekrój nie ma opcji abys miał jakieś spadki napiecia. Z reguły wiem że kondek to taki trochę wydatek niepotrzebny a żeby kondek już coś dał trzeba kupić 2-3 F a to trochę kosztuje :) ogółem polecam poczytać Ci FAQ NAZARA dużo się dowiesz na temat budowania CA. Pozdrawiam

Chętnie poczytam, możesz podać link? Ponieważ mam problem ze znalezieniem.

Opublikowano
  • Autor

nie zadowala mnie jakość basu z oryginalnego subwoofera

Więc przeczytaj ten temat.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/319940-avant-stockowy-subwoofer-poprawa-grania/

Próbowałem tego przełożenia lecz nie odczułem różnicy.

Opublikowano

Chcesz mi powiedzieć, że każdy czuje różnicę, tylko nie Ty?!

Opublikowano
  • Autor

Chcesz mi powiedzieć, że każdy czuje różnicę, tylko nie Ty?!

Raz bawiłem się kabelkami i siedząc w bagażniku nie odczuwałem różnicy.

Opublikowano

To idź do środka, a nie siedź w bagażniku... Chłopie :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

To idź do środka, a nie siedź w bagażniku... Chłopie :facepalm:

Na ten moment to pogoda nie zachęca do majstrowania, ale jak się poprawi to sprawdzę jeszcze raz. :decayed:

Opublikowano

Nie kupuj tego pioneera.

Glosnik to polecam rockford foosgate, udimension - z nie bardzo drogich.

Wzmaka musisz poszukac bo nie wiem jakie dokladnie posiadaja pilota.

Z marek polecam audisona, rockforda, dls.

A skrzynke sobie policz jakie ma miec wymiary pod dany glosnik.

Kabli nie kupuj gotowych zestawow z allegro. Najlepiej isc do salonu CA i niech dobiora pod zestaw. Powiedz, ze chcesz dobry przewod zasilajacy z miedzi a nie ze stali - beda wiedzieli o co chodzi.

Edytowane przez sssV

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu ( http://allegro.pl/audio-system-r12-400w-rms-alu-crunch-gtx2400-spl-i5292237455.html). Do tego oczywiście okablowanie - liczę około 100zł. Na całość chcę przeznaczyć 1000zł. Co powiecie na temat zestawu Audio System R12 + Crunch GTX 2400 ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, posiadam A4 B6 w wersji avant i zastanawiam się nad zakupem skrzyni basowej, ponieważ nie zadowala mnie jakość basu z oryginalnego subwoofera. Zastanawiam się nad zakupem głośnika Pioneer TS-W3003D4 (http://www.audiopioneer.pl/pioneer-ts-w3002d4.html) lecz nie wiem jaki wzmacniacz w pełni wykorzysta moc tego głośnika. Obudowę będę robił sam i będzie to obudowa bassreflex. Dobrze byłoby żeby wzmacniacz miał pilot do sterowania basu. Dowiedziałem się, że będę musiał kupić dobrej jakości kable i bezpiecznik 40 Amperów. Czy będę musiał kupić kondensator do tego głośnika i czy opłaca wygłuszać klapę bagażnika?

Proszę o pomoc w dobraniu wzmacniacza i kabli car audio.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Do tego głośnika potrzebujesz przede wszystkim wzmaka stabilnego przy 2ohm-ach chyba, że zepniesz w 8 ohm ale wtedy duża strata...