Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

żółta kostka ISO ANTENA DIVERSITY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem audi z concertem II ale ze pokrętło głośności bylo wywalonone więc doinwestowalem zmieniłem radio na alpine'a. Wszystko podłączone, git super miód maljna , lecz od podłączenia mam problem z jakością radia otóż łapią wszystkie możliwe ale najlepsza jakość ma RMF fm. Dopiero dziś doczytałem że ta żółta kosteczka która została luźna jest to druga antena w systemie diversity. I tu nasuwa się pytanie czy jest jakaś opcja podłączenia tego, żeby to w ogóle banglalo? Bo nie chce mi się wierzyć że wszyscy którzy mają ten system jeżdżą z concert ami czy rns. Z góry dzięki za odpowiedź , wiem że temat poruszany ale w żadnych nie dowiedziałem się nic sensownego.

Opublikowano

Może głupie pytanie, ale separator antenowy założyłeś ? Jak masz divercity, wzmacniacz antenowy w bagażniku musi mieć zasilanie, żeby radio dobrze odbierało stacje...

Opublikowano
  • Autor

nie no separator dostaje 12v z odpowiedniego kabelka z kostki ISO. Bez separatora w ogole nie ma nic moze jedna stacja ;)

Opublikowano

Czyli raczej nic z tym nie zrobisz, ale mogę się mylić... ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, problem rozwiązany otóż winowajcą był wzmacniacz antenowy. Po prze czyszczeniu styków oraz złapaniu klipsem w dwóch miejscach oraz obklejeniu wzmacniacza taśma izolacyjną, radio znalazło stacje o których nawet nie wiedziałem. Patent zaczerpnięty z jednego z tematów tego forum. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam

d87lh.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam , gdzie znalezc wzmacniacz antenowy i antena diversity ? przeszukałem całe auto bo mam rozebrane wnętrze i nic w konsoli mam 1 kabel do anteny na dachu a zakładam rns-e i się martwię czytając posty że potem nie będzie mi odbierać jak trzeba ? Pozdrawiam

• 6 lat później...
Opublikowano
W dniu 2.12.2015 o 21:14, kubix9417 napisał(a):

Witam, problem rozwiązany otóż winowajcą był wzmacniacz antenowy. Po prze czyszczeniu styków oraz złapaniu klipsem w dwóch miejscach oraz obklejeniu wzmacniacza taśma izolacyjną, radio znalazło stacje o których nawet nie wiedziałem. Patent zaczerpnięty z jednego z tematów tego forum. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam

http://i68.tinypic.com/d87lh.jpg

Fajnie jakbyś podzielił się z nami tą wiedzą..gdzie to znaleźć itd. zdjęcie nie działa