Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Większe spalanie, problem z domykaniem szyb i alarmem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I znów pod górkę... ledwo uporałem się z wymianą koła pasowego w alternatorze to teraz doszły kolejne problemy. Dotyczy to m.in spalania dlatego wrzucam to na forum silnika, chociaż reszta usterek pasuje bardziej do elektryki (jakby co zawsze możemy przenieść :decayed:)

1. Auto zaczęło więcej palić - jak jechałem na naprawę alternatora, FIS pokazywał mi, że zrobię jeszcze ponad 800km. Następnie trochę jazdy po mieście i okolicach (spokojnej!) i wskazania spadły do 570km!!! Generalnie najgorzej jest w momencie przyśpieszania - do tej pory pokazywało max. 11/12l - a to co teraz wyświetla się na FIS-ie to dla mnie jakaś masakra (20-30). Jakby dla potwierdzenia wskaźnik poziomu paliwa cofa się dość szybko (zrobiłem dziś może z 20km, spokojna jazda a z baku zeszła 1/8!). Dla pewności sprawdziłem opony - wszystko gra. Tak sobie myślę - na forum był już poruszany temat konieczności ponownej adaptacji skrzyni multitronic po odłączeniu akumulatora na dłuższy czas - czy może o to chodzić?

2. Nie działa domykanie szyb z pilota (zanim zaczęły się zabawy z alternatorem i akumulatorem opcja ta działała).

3. Nie działa alarm fabryczny mimo że diody mrugają (mimo szczerych chęci nie udało mi się go uruchomić).

4. Z tego co mi wiadomo nie zamknięte auto powinno samo się pozamykać po upływie 60sek. Tak się jednak nie dzieje - wczoraj nie zamykałem samochodu i gdy chciałem się do niego wpakować rano okazało się, że drzwi są otwarte (na szczęście zostawiłem furaka w garażu :)).

5. Najpewniej przydałoby się podpiąć kompa do CAN-a i zobaczyć co pokażą logi - problem w tym, że jeszcze nie zaopatrzyłem się w interfejs a ostatnie wydarzenia pokazują, że naprawdę warto. Lapka już mam, czy ktoś z szanownych kolegów mógłby zaproponować mi jakiś sprawdzony interfejs działający ze złączem USB?

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

Trzeba wyczyscic bledy VAG'iem. Odłączenie aku spowodowało część tych objawów.

Opublikowano
  • Autor

Skoro furak zjechał z taśmy jesienią 2004 (według VIN już 2005) to załapię się jeszcze na OBDII czy już muszę szukać kabelka z CAN-em?