Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężkie odpalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich ;) Potrzebuje porady - pacjent to 1.9 TDI AVF. Ostatnio gdy temperatura zeszła w okolice zera pojawił się problem z odpalaniem, trzeba pokręcić z 6 sekund. Autko po wymianie rozrządu wszystkich filtrów świe, czujnika g62. Co ciekawe ostatnio zrobiłem dwie próby, gdy zdejmę kostkę z czujnika g62 odpala wporządku. I teraz problem tkwi w tym czujniku ? czy to zbieg okoliczności a problem twki w czymś innym...

Opublikowano

Zobacz czy rano pali dobrze a jak się zagrzeje źle, czy niezależnie od temperatury silnika zawsze źle.

Jeżeli zawsze źle spróbuj wymienić czujnik temperatury cieczy, a jeżeli tylko na ciepłym rozrusznik.

Hmm tak najtaniej to postaw pod prostownik auto na noc bo może za słaby akumulator, zresztą przed mrozem warto doładować.

Edytowane przez POWER-KRIS

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak: Jak temperatury były okej to odplało przy pierwszym zakręceniu tylko nim zaszarpało z sekunde i pozniej okej, a teraz jak temp. są bliskie zeru to musi zakręcić z 6 sek i pozniej cały dzień jest spokuj i pali super. Podmieniałem juz akum i nic nie dało ;/

Opublikowano

Czekasz aż pojawi się OK na FIS.Bo może za szybko odpalasz i jeszcze się świece nie rozgrzeja.

Opublikowano
  • Autor

Czekasz aż pojawi się OK na FIS.Bo może za szybko odpalasz i jeszcze się świece nie rozgrzeja.

Nie no wszystko zgaśnie i dopiero. Zastanawia mnie, że jak zdejmę wtyczkę z g62 to pali ok... po zdjeciu swiece dłuzej grzeją, Może coś jest w tym kierunku?

Opublikowano

Więc sprawdź świece.Może już wymiany wymagają.Ewentualnie włącz zapłon poczekaj, wyłącz, włącz ponownie i odpal jak lepiej to raczej świece już mają dość.

Opublikowano

Sprawdź po nocy co pokazuje na VAG-u czujnik temperatury chłodziwa, porównaj z temperaturami paliwa i powietrza zasysanego, nie powinny się różnić o więcej jak 2-3 stopnie C.

Jak G-62 będzie pokazywał sporo więcej niż dwa pozostałe , to czujnik do wymiany :hi:

Opublikowano
  • Autor

Własnie nie mam interfejsa;/ Bylem u mechanika to twierdzi że pod komputerem do żadnych parametrów nie może się doczepić - na tym opiera sie moja wiedza. Czujnik G62 wymieniałem już i nie ma róznicy między nowym a starym. Świece kupiłem 4 boscha. Ale dzisiaj znowu zrobiłem próbę ii po zdjęciu wtyczki z g62 dużo lepiej pali.

Opublikowano

Czyli wróżymy ze szklanej kuli :naughty:

Powodzenia :P:decayed:

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj zamowiłem więc oczekuje