PrzemoS4 Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Witam...poztaram sie opisac co dzis zaobserwowalwm u siebie i prosze o pomoc i rady... Jezdzac eska normalnie jak czlowiek automat zmienia biegi itp. Bez zadnego klopotu...problem ukazal sie dzis jak wjechalem anautostrade i wcisnalemgaz do konca....wszystko bylo okej do momentu kiedy automat mial przerzucic z 5 na 6?... Przy ok 200kmh na tak jakby max obr na 5biegu wywalilo mi check, ktory zaczal mrugac..zwolnilem i po kilku sekundach kontrolka zgasla. Zrobilem kolejna probe i ten sam klopot. Nie wchodzi 6 bieg, dopiero przerzucenie go na lopatce ,czy na recznej zmianie biegu ,6 wchodzi...problem tylko taki ze auto jakby nie widzialo tej 6 i nie chce za bardzo przyspieszac... Po sprawdzeniu bledow, to co sie zapisalo to zbyt uboga mieszanka,sonda 1 zespol 1 - ale tutaj winowajca jest lpg, ktore czeka na regulacje. Nie mialem wczesniej podobnych objawow i nie wiem co jest grane bo w trybie miejskim skrzynia spisuje sie oki , na autostradzie dzis tez bylo oki tylko tak jakby przy max obrotach i max obciazeniu nje chcialo przerzucic na ostatni bieg.. Gdy jechalbym normalnie i przyspieszal stopniowo jak czlowiek 6 wskoczy i nie ma zadnego klopotu... Pomocy Kolejne proby wykonane na pb i powtorka z rozrywki Takze lpg wykluczony.... Czy ktos z was kiedykolwiek spotkal sie z czyms podobnym? Edytowane 26 Października 2015 przez PrzemoS4
sasza Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Bledy zczytaj z sterownika skrzyni a nie silnika. Wysłane z mojego Thunder3 45 LTE przy użyciu Tapatalka
PrzemoS4 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 Gdzie mam szukac sterownika skrzyni?
PrzemoS4 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 Mechanik mi podlaczal kompa pod gniazdo diagnostyczne w aucie i patrzal na to...nic nie bylo zapisane....
Rekomendowane odpowiedzi