ockham Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Witam Mam problem chba z zaworem Dv poniewaz auto nie zbiera sie tak jak powinno tzn wczesniej turbo jak sie wkrecalo to bylo to bardzo odczuwalne a teraz zbiera sie rownimiernie dodam ze po upuszczeniu pedalu gazu wydobywa sie dziwny dzwiek cos jakby blow off slyszalne to jest bardzo dobrze przy 2100obr. Auto to a4b6 2003r 1.8t 163konie
sawul Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Żeby się upewnić że DV jest uszkodzony musisz go wymontować było opisywane na forum jak go sprawdzić .
ockham Opublikowano 27 Października 2015 Autor Opublikowano 27 Października 2015 Bledu zadnego nie wywala Turbo slychac jak sie wkreca ale nisema takiego kopa jak powinien miec na 163 konie Wiem jak go sprawdzic Jest jeszcze jakis zawor powiazany z dv w tym aucie odpowiedzialny za trzymanie cisnienia ? Oprocz n75
sawul Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Oczywiście grucha turba.Sprawdz szczelność całego układu. Edytowane 29 Października 2015 przez sawul
krzysiekml Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Bledu zadnego nie wywala Turbo slychac jak sie wkreca ale nisema takiego kopa jak powinien miec na 163 konie Wiem jak go sprawdzic Jest jeszcze jakis zawor powiazany z dv w tym aucie odpowiedzialny za trzymanie cisnienia ? Oprocz n75 n249 pod kolektorem ssącym
ockham Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Opublikowano 4 Listopada 2015 Czy jak dv nie trzyma cisnienia to wlasnie wydobywa sie taki dzwiek Bo turbine slychac jak sie wkreca
punkforever Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Wpisz sobie w YouTube " 1.8t turbo surge" i posłuchaj czy to taki dźwięk... Jeżeli tak, to DV ma pękniętą membranę i jest zamknięty...
Rekomendowane odpowiedzi