nike166 Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Cześć, Koledzy mam do Was pytanie otóż przyniosłem sobie z pracy sporo pianki kauczukowej (10mm) która ma właściwości bitumiczno-uszczelniające nie przepuszcza powietrza itp itd i będą nią wygłuszał drzwi o taka : Do tego chcę kupić matę butylową (2mm) i nie wiem właśnie czy tą matę dać na tą piankę kauczukową czy pod piankę jak myślicie ? Nie wiem czy klej z maty będzie dobrze się przyklejał na tą piankę i mam dylemat w jakiej kolejności to położyć. Myślicie, że takie połączenie do wygłuszenia będzie ok ? Oczywiście będę wkładał głośniki 165mm (Hifonics HFI 6.2C) i będą napędzane wzmacniaczem. Czekam na porady! Pozdrówki
Żywiec Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 A to nie wystarczy samą tą pianką drzwi od środka oblecieć a reszte uzupełnić tą cieńsza ? tak warstwami to nie wiem czy jest sensgdzieś tam widziałem że grubsze miękkie pianki dają bezpośrednio za głośnik
nike166 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Opublikowano 30 Października 2015 Już się dowiedziałem, że najlepiej matę butylową przykleić najpierw, a potem na mate tą piankę kauczukową i efekt bardzo dobry kontaktowałem się w tej sprawie z firmą która wygłusza drzwi na co dzień
Żywiec Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Dużo masz tej pianki w pracy ?
Rekomendowane odpowiedzi