Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycena po kolizji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! W zeszłą sobotę miałem kolizję, od samego początku z problemami, ,bo facet nie chciał uznać swoje winy itp. No mniejsza z tym. W czwartek był rzeczoznawca, w piątek dostałem wycenę. Policzyli mi do wymiany jedynie listwy boczne (błotnik+oboje drzwi) oraz ślizg zderzaka. Drzwi oraz błotnik policzyli do powtórnego lakierowania (nawet bez napraw blacharskich). Nie miałem na tyle "poważnej" kolizji i nie wiem jak do tego się odnieść. Zawsze kończyło się na jakiś rysach. Chciałbym się od tego odwołać, bo wg mnie drzwi oraz błotnik kwalifikują się do wymiany. O ile błotnik był wcześniej już lakierowany (co domyślam się, że obniży jego wartość),o tyle oboje drzwi były fabryczne.

Postaram się później dodać zdjęcia w dobrej jakości, bo na tą chwilę nie dysponuję. Drzwi są ewidentnie pogięte (listwa je docisnęła i zrobiła się fala na połowie drzwi), z tym, że i nad i pod listwą.

Opublikowano

Nie jest możliwe zrobienie wyceny szkody bez fotek (to potrafi tylko wróżka)!

Opublikowano
  • Autor

Napisałem ten post, żeby dowiedzieć się w jaki sposób sporządzić odwołanie. Dzisiaj niestety cały dzień deszczowy i nie udało mi się zrobić zdjęć.

Opublikowano

w jaki sposób sporządzić odwołanie.

To nie wymaga doktoratu z filozofii, niemniej powinno być rzeczowe i zawierać stosowne uzasadnienie. W uzasadnieniu najlepiej powołać się na niezależną wycenę kosztów naprawy sporządzoną w ASO, lub innym warsztacie (taką orientacyjną wycenę zrobią nawet na podstawie fotek uszkodzeń, choć nie zawsze dają to na piśmie). Warto też zaopatrzyć się w wykaz cen części zakwalifikowanych do wymiany, bo ubezpieczyciele w swoich kalkulacjach stosują zwykle zamienniki z cenami wyssanymi z małego palca lewej nogi (dla ułatwienia dodam, że lewa to ta, w której duży paluch znajduje się po prawej stronie). :decayed:

Edytowane przez hak64