Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pokrywy zaworów BBK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka Wszystkim!

Mam takie małe pytanko, z czego zrobione są pokrywy zaworów w naszych BBK? Czy mogę je normalnie wypiaskować i proszkowo pomalować tzn, do pieca wsadzić 200 stopni?

Jak się je dotyka to jakoś dziwne wrażenie że są "miękkie"..

Opublikowano

Ja dawałem do wytrawiania chemią, zamiast piaskować. Potem malowane proszkowo i nic im się nie stało ;-)

74nqxa7h.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za info.

Twoja Esa wygląda zacnie pod maską ;)

Opublikowano

A dziękuję :-) zapomniałem kolektorów wyczyścić przed zdjęciem :-P jeszcze pozbywam się gazu :-) bo wcale eSka dużo nie pali :-)

Edytowane przez niebieski708

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja dawałem do wytrawiania chemią, zamiast piaskować. Potem malowane proszkowo i nic im się nie stało ;-)

74nqxa7h.jpg

Piszesz, że piaskowałeś pokrywy zaworów. W takim razie powiedz mi jak uszczelniłeś blaszkę przykręcaną do pokrywy od środka która tworzy komorę podciśnienia z której to połączone są pokrywy z odmą? Blaszki te uszczelniane są orginalnie i nie występują do nich uszczelki. Można je wymienić wyłącznie z całą pokrywą zaworów. Poradź jak sobie poradziłeś z tym problemem?

Dzięki.

Opublikowano

Lester nie dawałem do piaskowania ;-)

Co do blaszek to u mnie było coś jak uszczelka... Wyczysciłem i trzyma. To jest tylko po to żeby olej do odmy nie wpadł.

Opublikowano

Lester nie dawałem do piaskowania ;-)

Co do blaszek to u mnie było coś jak uszczelka... Wyczysciłem i trzyma. To jest tylko po to żeby olej do odmy nie wpadł.

U mnie ta uszczelka w trakcie czyszczenia się rozpadła. Musiałem ją usunąć. Teraz mam nieszczelność w tym miejscu przez co mam delikatne wahania obrotów jak auto rusza z miejsca. Nie wiem jak to rozwiązać teraz bo tej uszczelki nie dostanę ale też nie wiem jakim uszczelniaczem ja zastąpić. Tam olej ma wysoka temperaturę i jest też duże ciśnienie powietrza.

Opublikowano

To jest tylko po to żeby dużej ilości oleju nie łapała odma... To nie ma wpływu na obroty bo i tak tam ciśnienie z silnika wpływa z oparami.

Opublikowano

To jest tylko po to żeby dużej ilości oleju nie łapała odma... To nie ma wpływu na obroty bo i tak tam ciśnienie z silnika wpływa z oparami.

Czy kiepska uszczelka pod kolektorem może wpływać na te obroty? Badam temat. Odmę wymienię ale jak zlokalizuje ją dokładnie? Czy na pewno są dwie w silniku BBK, bo ja wiem że jest jedna koło przepustnicy?

Opublikowano

No ja wprowadziłem w błąd bo jeden przewód pomyliłem...

Co do obrotów to nawet niedokrecenie dobrze wężyka odmy może powodować delikatne falowanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

74nqxa7h.jpg

Powiedz mi jaki nr RAL używałeś ?? lub ktoś inny jaki używał ??

Opublikowano

Musiałbym podjechać i zapytać...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak bedziesz mogl to zapytaj chcialbym porownac z tym co ja wybralem bo twoj wyglada zacnie ;) i chcialbym podobny efekt uzyskac ;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

post-1345327-1468483945,2892_thumb.jpg

Ja uzyskałem taki efekt . RAL jakiego uzywałem to 3020 . Koszt piakowania i malowania 40zł plus 240zł wszystkie uszczelki

Edytowane przez Pawel00S4

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W jaki sposób zabezpieczyliscie pokrywy do piaskowania/malowania? Przecież wewnętrzna strona i gniazda raczej nie powinny być malowane??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wewnetrzna strona nie jest pomalowana . Wystarczy okleic cala powierzchnie wenetrzna tam gdzie przychodzi uszczelka . A co do gniazd to sa tylko od gory delikatnie pomalowane ale to nic nie przeszkadza . Piaskowane byly cale po uwczesnym wyjeciu wszystkich uszczelek i blaszek .

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka