Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nierówna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój avk nierówno pracuje na gazie a po przeliczeniu na benzynę pracuje normalnie. Co może być przyczyną?

Mruga wtedy check

Opublikowano

Przyczyn moze byc wiele. Czy auto szarpie na 4 biegu przy predkosci 50km/h na LPG i na PB? Jaka masz instalacje lpg (chodzi mi o producenta) i jakie wtryski LPG?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

instalacja stag6 wtrysku hana zielone. Auto szarpie tylko na gazie i bez znaczenia jaki bieg. Od niedzieli do dzis jest wszystko ok.

sprawdzałem na vagu i pokazalo mi wypadanie zaplonu na 2 i 5 cylindrze, sprawdzałem tez jezdzac tylko na pb i nie bylo wypadania ( tylko na gazie się tak dzieje) co jest przyczyną? Czy winowajca mogą być sondy bo nie mam katow a sondy z ecu nie usunięte .

Edytowane przez SMS

Opublikowano

Przy wywaleniu katów sondy muszą być usunięte.

Opublikowano
  • Autor

wiem kolego ale takie juz kupiłem a narazie nie mogę znalezc nikogo w okolicy kto to zrobi. Pytanie tylko czy może to być powodem wypadania?

Teraz pokazalo wypadanie na 4 i 6 oraz coś o obwodzie grzania sondy tylko nie zapisałem tego i nie pamiętam dokladnie

Opublikowano

Tak może być z reszta na benzynie też powinno może żadziej ale powinno dziwne że nie wywala tez na benzynie

Opublikowano
  • Autor

tak tez myslalem ze to wina sond. Zastanawiałem się tez nad świecami.

Ciekawe z tym wypadaniem jest to ze jak przejadę z 15km , potem troche postoi zgaszony a później jadę to wypadanie się juz nie powtarza.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Problem z wysłaniem zapłonów zamknięty. Było dwóch winnych jeden to przekaźnik 219 w obudowie ecu a drugi to wiązka kabli idąca do ecu którą najprawdopodobniej gazownik przeciął a później zamiast zlutowac tylko poskręcał.