Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa zaczepu pleców fotela za FREE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak u wielu użytkowników B6/B7 podczas demontażu pleców fotela ułamał mi sie dolny plastik i przez to plecy odstawały. Miałem kupić ori zestaw naprawczy ale 50zł za takie gówno którego nie widać to troszkę sporo. Którejś soboty z nudów postanowiłem coś z tym zrobić. Cała operacja kosztowała mnie 0zł i zajęło mi to jakies 50min z czego połowę czasu stałem, cmokałem, chodziłem w koło auta i myślałem co z tym zrobić. Wiem ze cała operacja zalatuje druciarstwem ale jest skuteczna, jeśli coś sie z tym wydarzy to kupie nowe więc grzech nie spróbować. :) Blaszka jest aluminiowa więc bardzo prosto jest nadać jej kształt.

Foty przestawiają blaszkę która dorobiłem i jak podciąłem ori zaczep aby całość sztywno sie trzymała.

Blaszka docięta na wzór ori zaczepu a podstawe przyciąłem tak abym mógł złapać to na nit.

20151203_150634.th.jpg

20151203_150921.th.jpg

Wszystko łądnie siedzi i spełnia swoje zadanie :wink:

20151203_151124.th.jpg

Edytowane przez lukaszooo

Opublikowano

No to napisz jeszcze koleszko jak zdjąć ten plastik (plecy od fotela) bo też mi się rozwaliło (przy wsiadaniu za mocno wskoczyłem na fotel) i plastik dolem odstaje [emoji14]

Opublikowano
  • Autor

na górze masz trzy metalowe zatrzaski, trzeba górą ciągnąc do siebie ale z wyczuciem zeby plecy sie nie złamały. Jak wypniesz zatrzaski wyciągasz do góry.

Opublikowano

Dzięki wielkie!! Plecy dostają u mnie już chyba z pół roku, parę razy miałem się za to zabrać, a tu taki ładny poradnik :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Ja wymyśliłem cosik takiego :) metalowe blaszki zalane dwuskładnikowym klejem + trytyki (dziurki wytopione rozgrzanym gwoździem) , trzyma już pół roku 

1.JPG

2.JPG