Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BRD] Szarpie gdy rośnie temperatura silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakładam nowy temat ponieważ wszyscy opisują szarpanie w BRD ale tu dochodzi inny problem. Auto szarpie gdy temperatura silnika wzrasta .Na zimnym silniku auto jedzie normalnie , wkręca się na obroty , i wszystko gra jak trzeba , po kilku minutach gdy auto dostaje temperatury cieczy chłodzącej autem się nie da jechać kompletnie szarpie , przerywa , na postoju gdy się daje gazu to cały się telepie i nie wkręca już się . Błędów żadnych nie ma .wszystko zaczęło się po nieszczęsnym zdechnięciu motoru w trakcie drogi okazało się że rozrząd przeskoczył. W aucie zakupiłem głowice po regeneracji wszystko zostało poskładane i od tego momentu motor nie chce chodzić . Nie wiem czy pompowtrysk siada czy to pompa tandem bo wiele o tym wszystkim naczytałem, wg mnie auto zachowuje się jak by mu brakowało paliwa. Może wy coś poradzicie , pisałem też w podobnych wątkach ale nikt tam nie odpisuje. Logi dałem na dole :

http://vaglog.pl/log_243667.html

Opublikowano

Czy ten log na pewno jest zrobiony wtedy gdy silnik chce wyskoczyć z ramy ? :naughty:

A przy takich anomaliach w pracy silnika na pewno w pamięci błędów jego sterownika nie zapisują się żadne błędy ? :kox:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Nie ma żadnych błędów . to są logi jak zaczyna poszarpywać około 70 stopni . Bo jak wzrośnie do 90 stopni to chodzi tylko na wolnych obrotach a jak byś chciał nim jechać to się nie da bo od 1100 obr już szarpie tak że buda cała lata a odczucie takie jak by zaraz miał się rozwalić silnik. sprawdzę ciśnienie tandem pompy i zrobię nowe logi przy 90 stopniach.

Na tandempompie jest ciśnienie : wolne obroty - 4,5 bara a na 2 tys obr jest 10 barów, wychodzi na to że jest sprawna.

Problem rozwiązany.

Okazało się że zestawy naprawcze do pompowtrysku różniły się grubością . prawidłowy ( z serwisu ) ma 0,18 a z zestawów naprawczych ma 0.21 , wtedy pompowtryskiwacz nie dolegał w swoim miejscu .

Edytowane przez Vassyli