Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dołożenie drugiego światła w podsufitce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niestety w mojej wersji przedliftowej nie ma na suficie światełka z tyłu. Czy jest to technicznie możliwe aby to światełko se tam dołożyć? Zauważyłem że poliftowa podsufitka z takim światełkiem jest delikatnie wyprofilowana w miejscu tego światełka.

Opublikowano

Ja zmieściłem w przedliftowej podsufitke cały ten tylni poliftowy panel z lampkami najlepiej dorwać całość z metalową ramka w którą ta lampka wchodzi

65adca10fa2a06be8a999f68a651bfe0.jpg

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź

PytanieJak kabelki poprowadziłes i jak je podłączyłes ???:)

Opublikowano

Wrzuciłem tez lampkę przednia od polifta razem z całą wiązka

Edytowane przez sebidi

Opublikowano

A tą przednią z polifta podłączyłeś pod istniejąca wiązkę ??

Opublikowano

A tą przednią z polifta podłączyłeś pod istniejąca wiązkę ??

to w takim razie jeszcze trafić przednią ambient

Opublikowano

Tak pod ori wiązkę podpiolem komplet z lifta jest temat jak to podlaczyc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawy pomysł, dołożyć biały led i będzie wyglądało kozacko :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Takie może głupie pytanie, czy do tego trzeba zdjąć podsufitkę ?? :D

ps ja mam taką lapmke jak na zdjęciu. Jaką mam opcje jeśli chodzi o montaż tylnej ?

http://www.directupload.net/file/d/4271/zqs7ikrg_jpg.htm

Szczerze nie jestem za dokładaniem gratów z polifta do przedlifta :D Lubię moją serię ale chętnie bym dołożył takie światełko bo niestety syn z tyłu jeździ i mam już dosyć szukania jego zabawek z latarką w ręce :D Myślę że najłatwiej będzie zamontoac takie o to coś "D

http://allegro.pl/audi-a4-b5-lampka-oswietlenie-i5396319814.html

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Nic nie trzeba ściągać szczerze powiedziawszy jakbym miał takie coś zakładać z tyłu jak w linku to chyba bym sobie darował

Opublikowano

Szczerze nie jestem za dokładaniem gratów z polifta do przedlifta

Hie Hie za dokładaniem gratów z polifta, które pasują, nie jesteś, ale za robieniem wiochy z autka już tak... :facepalm:

Edytowane przez pawelwor

Opublikowano

Szczerze nie jestem za dokładaniem gratów z polifta do przedlifta

Hie Hie za dokładaniem gratów z polifta, które pasują, nie jesteś, ale za robieniem wiochy z autka już tak... :facepalm:

A wytłumaczysz co w tym wiochowatego? Może wtedy się zastanowię :D

Nic nie trzeba ściągać szczerze powiedziawszy jakbym miał takie coś zakładać z tyłu jak w linku to chyba bym sobie darował

To co tam mogę zamontowac co faktycznie dobrze wygląda. Podstawowe pytanie, czy w wszystkich przedliftowych sedanach nie było z tyłu żadnej lampki ??

Opublikowano

W przedliftowych sedanach były lampki w słupkach jako dodatkowa opcja doświetlenia ja wsadziłem komplet z lift i nie żałuję

Opublikowano

W przedliftowych sedanach były lampki w słupkach jako dodatkowa opcja doświetlenia ja wsadziłem komplet z lift i nie żałuję

Czy jest opcja założyć taką poliftową z tyłu i z przodu żeby to razem jakos wyglądało, gdy z przódu mam najwyklejsza lampkę jak na załączonym wcześniej obrazku ?. Widziałem że z polifta głównie sa te duże lampki przednie.

Opublikowano

Wystarczy wyciąć miejsce w podsufitke i da się zalozyc

W polifcie są tylko duże i przyciski mają podświetlane na czerwono tył również i fajnie to wyglada

Opublikowano

Wystarczy wyciąć miejsce w podsufitke i da się zalozyc

Ok to tak zrobię. Znalazłem u mnie zestaw z kombiaka :D Przód środek i nie potrzebny tył za 40zł z kabelkami. Kupię sobie skalpel i będę ciął :D Zamówię zestaw myślę że za tydzień będę montował. Rozumiem że instalacji nie przerabiałes ??. Czy jakbym miał z czymś problem mogę ciebie prosić o pomoc ? :D ps. czy w miejscu wycięcia podsufitki wchodzi jakaś metalowa ramka pod te światełka bo nigdzie nie ma tego :/.

Opublikowano

Przednia pasuje na śruby tak jak stara a do tej na tył taki stelaż potrzebny żeby się ładnie trzymała w przedniej nieco zasilanie trzeba przerobić bo orginalnie 3 kable wychodzą a tylna jest zasilana wiązką z przedniej

Trzeba tylko dołożyć przewód od podświetlenia przycisków

Opublikowano

A skąd brałeś zasilanie do podświetlenia?? Myślałem o tym, żeby pod podświetlenie zapalniczki się podpiąć.

Opublikowano

Zasilanie obojętnie nawet z przycisków