eXik Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Od kilku dni borykam się z problemem wskazania poziomu paliwa po podłączeniu auta pod kompa pokazało błąd 00771 ale z braku czasu nie robiłem tego tylko jeździłem na ilość przejechanych km. Dziś jadąc sobie w pewnym momencie wszystko mi zgasło licznik, radio, konsola środkowa dosłownie wszystko. Auto zgasło ale odrazu opłaciło lecz miało brak mocy, szarpalo. Jakoś ledwo na dwójce dojechałem do domu. Licznik raz działa raz nie to samo z reszta. Jak dodaje gazu to wogole nie rusza się prędkościomierz i przygasa. Czy możliwe ze od tego czujnika wskazania paliwa idzie jakieś zwarcie? Czy może licznik padł? Nie wiem za co się zabrać. Autem nie da się jeździć. Dodam jeszcze ze te wskazanie padło juz na amen non stop pokazuje rezerwę i wskaźnik przed tym co się stało był na maksa w lewo. Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2016 przez eXik
pajak81-81 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Sprawdzałeś jeszcze raz błędy? Zobacz czy nie dostała ci się woda do modułu komfortu bo ona może powodować te objawy.
eXik Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Ostatnio podłączyłem sterownik centralnego ale to było z miesiąc temu może tam coś pochrzanilem? A gdzie jest modlul komfortu? A i kilka dni temu podłączyłem radio i dziś głośniki, ale wszystkie kabel lutowalem i izolowalem wiec wątpię żeby tam się robiło jakieś zwarcie. Uporałem się z problemem, śrubka od masy pod bezpiecznikami się odkręciła, dokręciłem na maksa i elektryka już sprawna w 100% . Może komuś na przyszłość się przyda. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez eXik
Rekomendowane odpowiedzi