Haveaudia4b5 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witam, w przyszłości czeka mnie wymiana nagrzewnicy, poczytałem trochę na forach i mam pytanie czy jest szansa na wymianę nagrzewnicy bez ściągania czynnika z klimatyzacji??? Jeszcze nawet nie wiem jak to dokładnie wygląda od środka, bo jak rozbiorę auto to już nie pojadę do mechanika żeby mi czynnik ściągnął i będę musiał nowy nabijać, a jak się da to po co jechać. Na internecie znalazłem takie zdjęcie http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/59/13/02/26/5913022658 czyli że wymiennik ciepła od klimy i nagrzewnica w jednym pudełku jest, i trzeba to całe wyciągnąć wpierw? PS Posiadam Audi A4 B5 1.8 sedan Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
robert 3024 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Raczej muśisz ściągnać czynik bo nie odsuniesz tego pudła na tyle żeby wyciągnąć do góry nagrzewnicy.
rhinbac Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zeby wyciagnac nagrzewnice do ktorej dostep jest FATALNY !!! trzeba rozpinac przewody klimatyzacji bo inaczej nie osduniesz klimatronika na tyle by wyjac ta chłodniczke, cala decha do rozebrania.
Haveaudia4b5 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dzięki, teraz wiem, że najpierw muszę odwiedzić mechanika, aby mi czynnik przechował.
Rekomendowane odpowiedzi