Jump to content
IGNORED

1.8T quattro avant

Recommended Posts

Posted

witam

zbliża mi się koniec legalizacji butli.

czy orientuje się ktoś czy w koło wejdzie mi butla 670x250(mierzyłem dziure to właśnie wychodzi około 67cm)?

lub może 650x300(wysokość jest około 30cm)?

ktoś posiada takie butle lub ma możliwość przymiarki?

Posted

Mam u siebie butle 72L (nie znam dokladnych wymiarow) wchodzi bez problemu i zostaje nawet troche luzu do podlogi bagaznika. Na takiej butli jestem w stanie zrobic +/- 500km a to juz super wynik jak dla mnie.

Posted

A jakie masz spalanie ?
Ile za taką butlę trzba zapłacić z montażem ?
Fajna perspetywa,nie trzeba co 300 km się tankować.
A nie masz opadniętego auta od takiej butli?

Posted

U mnie jest 61l , niby wchodzi większa ale aż tak często w trasy tym autem nie jeżdże. Wchodzi 50-58l i robię 450-500~ kilometrów.

Posted

Z tego co wiem to najwieksza jaka wchodzi do a4 avant to 72l. Ja mam rozmiar mniejsza bo gazownik sie uparł i mam 65l. Wchodzi 57l, starcza na jakies 400-450km. Co do obciążenia to butla waży jakieś 35kg. Gaz do pelna to drugie tyle czyli całość jakieś 70kg maks. Jak na kombi to niezbyt dużo tym bardziej że cały czas nie jeździsz z pełnym zbiornikiem.

Posted

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.

Myślę, że nie tylko mi się taka wiadomość przyda.

Posted

Z tego co wiem to najwieksza jaka wchodzi do a4 avant to 72l. Ja mam rozmiar mniejsza bo gazownik sie uparł i mam 65l. Wchodzi 57l, starcza na jakies 400-450km. Co do obciążenia to butla waży jakieś 35kg. Gaz do pelna to drugie tyle czyli całość jakieś 70kg maks. Jak na kombi to niezbyt dużo tym bardziej że cały czas nie jeździsz z pełnym zbiornikiem.

Pojeździsz trochę to zobaczysz że tył siądzie

Posted

Optycznie moze trosze i siadlo bo 72l butla i nabita do pelna (69l wchodzi u mnie ;) ) natomiast z prowadzeniem nic sie nie dzieje. U mnie spalanie 13l+

Posted

Z prowadzeniem nie ma problemu, tylko z czasem z auta zrobi się motorówka.

Przód wyżej tył niżej.

Trzeba trochę pojeździć i sprężyny się ugną.

Miałem to i wielu znajomych.

Przód obniżyłem na 1BE, a miałem zawieszenie 1BA, teraz przód i tył 65cm przy błotnikach

Posted

Oczywiście masz racje że tył z biegiem czasu pojdzie niżej tym bardziej ze ja jeszcze przyczepke targam. Ale wtedy zawsze mozna coś z zawieszeniem pokombinować. Albo przod w dół albo tył lekko w górę. Ja juz mam 1BE to ciekawe co bym musiał działać zeby to skorygować.