Jump to content
IGNORED

Hałas od wiatru

Recommended Posts

Posted

Prośba o opinie odnośnie hałasu spowodowanego opływem powietrza.

U mnie w okolicach lusterek jest głośno od wiatru już od 100km/h. Hałas się nie zwiększa ze wzrostem prędkości. Lewe lusterko zdemontowałem, pianka jest. Nie widać, żeby drzwi były niespasowane. W czasie jazdy dociskałem je, wypychałem, ale różnicy nie było. Czytałem o regulacji ramki, ale nie jestem przekonany, że to jest przyczyną.

Wcześniej miałem Vectre C to było cicho, ostatnio jechałem Audi A6 i tez było cicho. Zawsze uważałem Audi za bardzo dobrze wyciszone auto.

Może ze starości uszczelki straciły sprężystość i każdą szczeliną trochę wiatr hałasuje.

Ten typ tak ma, czy o co chodzi?

Dzięki

Posted (edited)

Szczerze nie zwracałem na to uwagi, ale powiem ci że przy 200 słychać tylko szum opon.

Edited by Mateuszek1001
Posted

Jakieś głośne masz opony, może wyząbkowały.

Posted

uszczelka ;)

Posted

Opony jakies tanie, coś z Pirelli ale jakie dokładnie nie wiem. Na komplecie dunlopow to samo więc to chyba nie wina opon

Posted

może uszczelka prze drzwiach?

Posted

Przyłącze się do tematu bo też mam podobny problem z szumem. Żeby było śmiesznej to mam wrażenie, że słychać to bardziej wiosną i latem niż zimą ale może im cieplej tym szybciej się poruszam :P Sprawdzałem czy może to być wina uszczelki i nie zauważyłem żadnych uszkodzeń czy nadmiernego wygniecenia a co do lusterka to kiedyś nawet okleiłem wszystkie szczeliny taśmą izolacyjną i też było słychać szum więc to chyba nie to

Posted

W poprzednim samochodzie tez tak mialem. Wydaje mi sie ze to uszczelka do wymiany.