Jump to content
IGNORED

Problem ze zmianą dawki paliwa :( 2.5 tdi AKE 180 Q tip

Recommended Posts

Posted

Witam,
Posiadam VAG com 3.11
Klikam engine, Loguję się kodem 26241 i to jedyny login jaki znam do mojego auta. A działa, bo zmieniłem czas grzania świec żarowych ,
Chciałem zmienić dawkę startową . Loguję się, potem w adaptacji w kanale 001 oryginalnie jest 32768 i wskazuje 7.5 - 6.9 mg/r , chciałbym to zmienić, tylko jakiekolwiek wartości zmieniam to po klikięciu test/save to niczego nie zmienia w ilości dawki.
Jakiś pomysł ?

Posted (edited)

Vag wersja pełna bo jesli nie to bic nie zrobisz

Edited by Tom A4
Posted

Mam pełną wersję, ale w moim przypadku działa tylko login 26241, bo takiego używałem do zmiany czasu grzania świec.

Posted

może vag com nie ogarnia tematu i tu jest problem, sprawdź vcds lite powinien śmigać na twoim kablu jeśli nie ruszy to tylko edycja w programie lub zmiana na porządny kabel.

Posted

zarówno w vag com 311 jak i vcds mogę zmieniać liczby , lecz po kliknięciu test a potem save, nie zmienia to parametrów pracy silnika , nie zmienia się dawka. Dlaczego miałbym zmieniać kabel , skoro na tym który mam, mogę zmieniać wszystko inne?

Posted

parametry zmienisz ale ich nie zapiszesz

Posted (edited)

Po zmianie wartości i naciśnięciu save, pozostaje taka wartość nawet po wyłączeniu programu , wyłączeniu samochodu. Po ponownym logowaniu czy to vcds czy vag comem pozostają wpisane przeze mnie wartości. Więc?

A może zna ktoś iny login do AKE??

Edited by falko29
  • 1 month later...
Posted

spróbuj 26261 u mnie działa