Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z alarmem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem. Otóż nie działa syrena alarmu. Pod maską znajduje się jakieś urządzenie (raczej od alarmu) które ma wejście na mały kluczyk, który mam w posiadaniu. Nie wiem w jakiej pozycji ustawić zamek w tym urządzeniu to po pierwsze. Po drugie nie wiem czy jest to fabryczne urządzenie. Zamek centralny działa i z pilota i z kluczyka, domykanie szyb również z pilota i kluczyka. Po zamknięciu auta z pilota kierunkowskazy migają chociaż zauważyłem że raz wszystkie, a raz tylko lewa strona. Na pilocie (oddzielny, nie wbudowany w kluczyk) mam dwa pomarańczowe guziczki, mały którym zamykam i otwieram auto oraz duży po naciśnięciu, którego nic się nie dzieje. Zauważyłem też, że w miejscu gdzie są bezpieczniki znajduje się chyba cały moduł sterujący na którym jest mały czarny przycisk ale najbardziej zaskoczyło mnie to że czerwony kabelek, który z niego wystaje nie jest nigdzie połączony (jakby oderwany), obok jest również szary kabelek który idzie do jakiejś wiązki. Dodatkowo po zamknięciu auta z pilota nie wydobywa się żaden dźwięk syreny, a u kolegi zauważyłem że taki dźwięk jest. Głównie zależy mi na tym aby ta syrena działała i w razie co wyła.

P.S.

W razie co jak można sprawdzić czy syrena zawyje? Bujać autem? :P

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Fabryczny alarm jest pompce od centralnego zamka i wiąże się z czujnikami ultradźwiękowymi, których sterownik jest pod kanapą. No i syrena też jest w bagażniku.

Masz nieoryginalny alarm, który szwankuje i tyle. Musisz podać więcej informacji, jakieś zdjęcia, nazwy, model, cokolwiek bo tak to brzmi to tak "mam coś takiego, nie działa, jest tutaj no i chciałbym aby działało."

Opublikowano
  • Autor

Fabryczny alarm jest pompce od centralnego zamka i wiąże się z czujnikami ultradźwiękowymi, których sterownik jest pod kanapą. No i syrena też jest w bagażniku.

A więc już wiem, że nie jest to alarm fabryczny ale nadal potrzebuję pomocy w rozwiązaniu mojego problemu :)

Opublikowano

Ano i, jeśli w tej centralce jest jakiś kabelek i nie jest podłączony to nic nie znaczy, to o niczym nie świadczy.

Ano i jeszcze jedno. Jeśli już ogarniesz te NAPRAWDĘ WAŻNE informacje o jakich wspomniałem to dopiero wtedy uzyskasz jakąś pomoc bo teraz to możesz tylko odprawić modły i złożyć ofiarę. Jeśli, a przecież jest, to nieoryginalny alarm to z danymi o nim polecam pisać na elektrodzie, tam szybciej ktoś pomoże w sprawie nie ori alarmu jak tutaj.

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

Ten kabelek może być anteną centralki :)

Opublikowano
  • Autor

Postaram się ustalić model alarmu, z tym że na "urządzeniu" pod maską nie ma żadnej nazwy ani numeru :/

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia ;)

A nazwa może jest od spodu. Może to zwykła chińska syrenka z wyłącznikiem.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę jutro rano lub po południu i zamieszczę zdjęcia ;)

Wydziarane za pomocą M4 Aqua