Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klucz udarowy do odkręcania śrub - jaki wybrać, czym się kierować przy kupnie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ma ktoś lub korzysta z klucza udarowego takiego do odkręcania kół ?? Przymierzam się do zakupu i chciałem się dowiedzieć czym się kierować przy wyborze ?? Dobrze by było gdyby bez problemów poradził sobie z odkręceniem kół w samochodzie.... kompresor mam u teścia (nie pamiętam ile bar ) ale z tego co mi wiadomo musi być odpowiednie ciśnienie żeby sobie klucz poradził z odkręceniem. Nie potrzebuje klucza jakiegoś bardzo dobrego do intensywnej pracy...raczej bardziej do użytku tzw domowego...ale jednak wolę dać deczko więcej i mieć coś, poradzi sobie ze śrubami, niż zaoszczędzić parę groszy i mieć klucz który nie nada się do niczego. Czym się mam kierować przy zakupie (przeglądam allegro) , firmą, mocą ?? Jaki kompresor , o jakim ciśnieniu minimalnym jest potrzebny żeby ruszyć taki pistolet ?? Czy do każdego klucza (pistoleta) dopasowany powinno być odpowiedni kompresor z odpowiednim ciśnieniem ?? Rozumiem że im więcej bar tym dla mnie lepiej ?? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki i sugestie...

co myślicie o tym...

http://www.allegro.pl/item486238361_klucz_pneumatyczny_udarowy_scorpio_yato_1356nm.html

albo taki

http://www.allegro.pl/item475028822_klucz_udarowy_ma_960_do_odkrecania_kol_542nm.html

lub taki

http://www.allegro.pl/item481466724_klucz_pneumatyczny_udarowy_1_2_580nm_nasadki_moc.html

Opublikowano

polecam yato mamy taki w pracy przy demontazu pojazdów i działa już rok ale nie we wszystkich wozach odkrecisz:D teraz zakupilismy z forha 1,5oozl ale tym idzie wsio odkrecic tylko cieżki jest i kupe kasy kosztuje i na 3/4

Opublikowano
  • Autor

no to ma być klucz do użytku bardziej domowego i sąsiadowo-koleżeńskiego.. bo dużo osób ma drugi komplet kół... a powiedz mi o co chodzi z tym 1/4, 1/2 , 3/4 ... jakies wloty powietrza 1/4 , klasa kluczy 1/2 :mysli:

Opublikowano

W opisach kluczy masz, że cisnienie robocze wynosi 6,3 bar. Także kompresor powinien tyle zapewnić

Opublikowano
  • Autor

a więc.... kompresor mam na 7bar, więc powinien wystarczyć, tylko teraz pytanie który pistolet wybrać tzn klucz :mysli: , czy nikt się takim czymś nie bawił ?? na pewno nie jeden ma kompresor gdzieś tam w garażu... :) . Na chwile obecną przychylam się ku temu kluczowi Yato za 440zł... mam nadzieję że będzie on wystarczający do przykręcania i odkręcania kół dwa razy w roku 10-15 samochodach

Opublikowano

wystarczy spokojnie a 1/2 to masz wielkosc nasadek:D takie klucze bedzie kupowal ale pewni wystarcza i 2 17 i 19stka

Opublikowano

1/2 czyli pół cala ten kwadrat, na który się zakłada końcówki do śrub.

Opublikowano

1/2 masz też w ręcznych kompletach kluczy, większe pistolety tylko do busów i ciężarówek :wink4:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

odświeżam troszkę temat, bo..... klucz zakupiony, a lato się zbliża i już nawet pojawił się temat o zmianie kół :)

jak wygląda obsługa takiego pistoletu...bo z tego co słyszałem można nawet ukręcić śrubę,a wtedy miło nie będzie :mysli: mam model yato 1356Nm , klucz ma jakieś ustawienia mocy..do odkręcania i przykręcania... jeśli ktoś siedzi w temacie, miło by było gdyby napisał parę słów odnośnie użytkowania takiego klucza pneumatycznego, głównie chodzi o dokręcenie kół, bo z odkręceniem mniejszy problem, ale z siłą dokręcania trzeba bardziej uważać, oczywiście wiem że na koniec pasuje jeszcze użyć klucza ręcznego, na pistolecie są ustawienia 2 czy 3 mocy do odkręcania i zakręcania, z góry dzięki :)

Opublikowano

ja ci powiem tyle ze dokrecasz pistoletem ale nie na maxa a pozniej klucz tak sie to robi:P i sprawdzisz czy masz podociagane albo fachowo klucz dynanometryczny czy jakos tak:D :gwizdanie: co masz siłe z jaka dokrecasz

Opublikowano

dokręcaj tak, żeby można było ręcznie odkręcić. W swerwisach są 2 rodzaje kluczy, długi ok 15 cm i krótka ok 7cm. Długa dokręca słabiej