Opublikowano 26 Stycznia 201610 l Panowie! wczoraj cały dzień padał deszcz i po robocie dojeżdżając do wyjazdu z parkingu (mała prędkość) nie miałem przez chwilkę hamulca. Przycisnąłem mocniej i dopiero po chwili zahamował. Dziwi mnie to bo wcześniej nigdy czegoś takiego nie miałem. Pytanko drugie, to czy to normalne, że jadąc w deszczu jest chwila zwłoki po naciśnięciu hamulca zanim zacznie zwalniać? tak jakby najpierw klocek się ślizgał i po chwili łapie. Tarcze i klocki TRW po przelocie ok 65tyś, nie wyglądają jeszcze tragicznie
Opublikowano 26 Stycznia 201610 l dziś miałem taką sama sytuacje tak jakby klocek sie slizgał . I cały czas dzieje sie to po nocy lub po dłuższym postoju. pierwsze hamowanie bardzo słabe aż sie przestraszyłem dziś . następne już dobrze biorą czyżby pompa hamulcowa padała
Opublikowano 26 Stycznia 201610 l Serwo nie szczelne lub sama pompa vacum nie wyrabia. Miałem to samo po wymianie serwa z rana jest hamulec czyli ciśnienie zostaje w układzie.
Opublikowano 27 Stycznia 201610 l u mnie to jest tak . prawdopodobnie problem leży w rdzawym nalocie na tarczach . jak sie zetrze to już hamuje idealnie