Jump to content
IGNORED

Problem z silnikiem

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie. Proszę o nakierowanie mnie na typowe usterki, oraz co sprawdzić i w jaki sposób.
Kupiłem A4B6 z 2,5TDi moc 180km, quattro avant. Pali się kontrolka check engine, po podłączeniu na diagnostyce wyszło 4 błędy
7oyew7ya.jpg

Wymieniony był cały rozrząd, olej, filtry, płyny. zapomnieliśmy o odmie jedynie.
Zdjąłem kolektor ssący i łączniki, wszystko umyte z sadzy wszystkie uszczelki wymienione.
EGR zaślepiłem blaszką na tej rurce co idzie od turbiny do EGR od dołu. (mam nadzieję, że dobrze)(czy trzeba coś zmieniać w ecu?)
Przepływka w aucie chyba była wymieniana wcześniej bo jakoś dziwnie wygląda.

Auto zachowywało się dosyć dziwnie, przy odpuszczaniu gazu czuć było szrpnięcia, jak mu dałem do podłogi to w lusterku z tyłu czarna chmura, kopcił strasznie (nieszczelny układ? gdzie i jak szukać?

Czy może się sprężarka kończyć?)

Gdzie się kierować aby usunąć usterki?

PS. Poza tym czasami na fisie wyskakuje mi kontrola hamulców ale klocki są jeszcze w stanie dobrym+, czy zależy od marki klocków i czujników w nich zamontowanych? przyznam, że czasami jest to trochę denerwujące.

Pozdrawiam,

Edited by Micc
Posted

wrzuc te bledy

Posted

Odnośnie klocków to może przewody czujnika są uszkodzone ?

Posted

przeplywka do wymiany

Posted

Hamulce znalazłem na forum mówi się że klocki mają wmontowany czujnik w połowie klocka dlatego zapala. Nieważne bardziej zmartwiony jestem co się dzieje z silnikiem.

Jutro postaram się sprawdzić na innym przepływomierzu. a ten błąd 020B czujnik temp. powietrza zasysanego znaczy że jeszcze jakiś inny czujnik mógł paść?

I to ciśnienie w rurze dolot. 023F spowodowane uszkodzoną czujką czy jednak może być gdzieś nieszczelność? jak to najlepiej sprawdzić?