Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wycie na zimnym silniku na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zauważyłem w aucie dziwną rzecz - na którą na forum nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie kiedy odpale zimny silnik jast ok ale po 3-4 minutach pracy na wolnych obrotach ( czas na oskrobanie auta ) słychac niezagłosne wycie - świst. Mam wrażenie że z okolicy turbinki. Jak dam gazu na chwilę wycie wzrośnie z obrotami silnika , a jak obroty spadną do wolnych jest cicho i wycie nie "wraca". Auto chodzi normalnie , w obroty się ładnie wkręca i ciagnie od samego dołu , podczas pracy słychac delikatny świst ale trzeba się wsłuchać.Wydaje się że w czasie jazdy wszystko jest ok. Niestety żadnych wykresów czy danych nie moge dostarczyć :(. Zastanawia mnie czy to ma cos wspólnego z normalna pracą EGR czy może turbinki , a może po prostu coś pada.

Jeżeli ktoś miał podobną rzecz prosze o odpowiedź .

Dzięki

Opublikowano

Witaj. Może to miec powiazanie z praca EGR zaraz po odpaleniu silnika. Możesz sobie to sprawdzić zciagajać przewód podciśnieniowy z EGR (zaślep go - ten przewód).

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę i dam znać , dzieki[br]Dopisany: 24 Listopad 2008, 08:30_________________________________________________Podczas diagnostyli komp. okazało sie że "wycie" pojawia sie tylko wtedy gdy EGR otwiera sie na około 4-5 %. Normalnoe podczas pracy ok 50-60 % jest cicho.

Opublikowano

Ja bym sprawdził uszczelki od EGR .. mi po wymianie turbawki też wyło.. wymieniłem uszczelki i cisza :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :)[br]Dopisany: 07 Grudzień 2008, 15:00_________________________________________________Ale które konkretnie ?. Chodzi o oringi ? Nie jestem za bardzo w temacie.