Jump to content
IGNORED

zmiana silnika na AAH

Recommended Posts

Posted

witam posiadam 2,6 v6 silnik i został uszkodzony lewa głowica zatarła się , brał olej itp wiec raczej nie warto robić tego silnika? i mogę tanio kupić 2,8 czy musiał bym zmieniać wiązki i kompa czy pod orginał by mi chodził?? wiem że są tematy podobne ale nie musze zyskać tych kucy co są orginalnie w 2,8 . proszę o pomoc z góry dziękuję

• 3 weeks later...
Posted

Chodził będzie ale w przyszłości sterownik będziesz musiał zmienić

Posted

czemu będę musiał? mam problem jak wyjąć ta tuleje co jest w silniku idzie do skrzyni automatycznej , macie jakieś propozycje?

Posted

inna mapa

Posted

no wiem ale wszystkie czujniki i wogole włożyłem od 2,6 i chodzi normalnie to czemu miał bym zmieniać jak mapa jest na kompie a nie silniku a nie chciałem zyskać tych koni co ma 2,8 tylko te 150 co było w moim :-P

Posted

Odpalić odpali, będzie chodził jak 2.6, tylko załóż swój kolektor z 2.6 bez mechanizmu skracania dolotu, na ecu z 2.6 nie wysterujesz siłownika. Tuleję jeżeli spisałeś ją na straty wyciągniesz wbijając pomiędzy kołnierz, a koło dwa przecinaki i wydłubiesz podważając.

Posted

kolektor jest juz mój i z tuleja tez sobie poradziłem :-P dzięki zainteresowanie :-P

Posted

Jeżeli wystarczy Ci ta moc to będzie jeździć :)

Posted

za dużo roboty żeby ogarnąć te 2,8 na orginał , tym bardziej praca nie pozwala :-D