Jump to content
IGNORED

Taśmy led do podświetlenie przestrzeni nóg

Recommended Posts

Posted

Siemanko, pare dni temu kupiłem na allegro taśmy led pod zapalniczkę i nie wiem gdzie je dokładnie podłączyć a chcę żeby świeciły się razem z podświetleniem w podsufitce, czy idzie gdzieś jakiś przewód pod który mogę się podpiąć czy muszę ciągnąć kable po słupku i dojść aż do tych lampek co świecą się w podsufitce ? :mysli:

Jeżeli jest tu jakiś temat o tym to proszę o podesłanie :thumbup1:

Posted

Poszukaj tu http://a4-klub.pl/index.php?/topic/325901-podswietlenie-przestrzeni-nog/:D

Ja w tym tygodniu już to zrobiłem ale podłączyłem się oryginalnie do modułu komfortu. :naughty:

Założyłem żarówki z czterema ledami ale słabo to świeć, też myślę coś o pasakach led. :jerk:

Posted (edited)

ja podlączyłem się pod podswietlanie schowka najprościej bez zadnej ingerencji :decayed:5BKZgFk.jpg

Edited by pyra111
Posted

podłączyłeś oświetlenie przestrzeni nóg pod schowek pasażera?

Posted

POd schowek no co ty przecież to bez sensu .. jak już na szybko to po słupku i do lampki albo do MC ..... ale do schowka to bez sensu ... otwierasz schowek i swiecą ci lampki pod stopami lipaaaa

Posted

Ja też tak uważam ale kolega wyżej pyra111 chyba tak zrobił lub coś nie czaję po tym rumie :kox:

Posted (edited)

POd schowek no co ty przecież to bez sensu .. jak już na szybko to po słupku i do lampki albo do MC ..... ale do schowka to bez sensu ... otwierasz schowek i swiecą ci lampki pod stopami lipaaaa

hahaha :facepalm: A wiecie jak działa podświetlenie schowka? :P Jak otworze auto z pilota zapala się wszystko w srodku łącznie z podswietleniem schowka i swieci te podswietlenie i reszta. Po zamknieciu drzwi po kilku sekundach podswietlenie u góry gaśnie i podswietlenie schowka przygasa a razem z nim pod nogami swietełka i swieca lekkim białym światełem Sprawdzcie jak działa napjpierw to podświetlenie świrki :D Przynajmniej u mnie w3l9psB.jpg

Edited by pyra111
Posted

A to nie jest tak, że lampka w schowku świeci tylko po jego otwarciu? Chyba, ze siłownik uruchamiający podświetlanie schowka jest zepsuty... :eusathink:

• 1 month later...
Posted

pomierzyłem dziś napięcia w b6. Z kostki za schowkiem idzie napięcie do siłownika który jak jest otwarty to świeci lampka w schowku .

A teraz napięcia ,( u nas oświetlenia jest sterowane V). Po otwarciu drzwi i ustawienia aby podświetlenia kabiny się wówczas włączało idzie 12V , natomiast w momencie gdy podświetlanie kabiny przygasa napięcie spada do ~4,5.

Zatem kolego

pyra111

masz pewnie odpięty słowniczek schowka. Co nie znaczy że jest źle :)