Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pytanie o tuning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Mam silnik AEB 1.8T 150KM i bede wymienial turbine na nowa. Moje pytanie jest czy silnik 180KM rozni sie tylko turbina z silnikiem 150KM bo przy wymianie jakby to tylko roznica turbiny byla to kupilbym od 180 turbine i by przy okazji byl mocniejszy ale nie wiem czy to tylko wystarczy turbine zmienic czy jeszcze trzeba cos wiecej zmieniac. Prosze o pomoc i rade.

Opublikowano
  • Autor

Różnice niewielkie sa ale chodzi mi glownie czy jak zastosuje turbine od 180KM czy wzrosnie mi moc czy trzeba jeszcze cos dodatkowo wymieniac ?

Opublikowano

Witam!

Wszystko zależy ile tak naprawdę chcesz wycisnąć?

Jeżeli zależy Ci jedynie na mocy rzędy 180 koników proponuje zmienić suszarkę na taką jaką masz tzn K03 plus program i spokojnie Ci to wystarczy!

Jeżeli masz zamiar uderzyć powyżej 200 to już jest w miarę wydatek!Zmienisz turbo przypuśćmy na K04 takie które podejdzie pod wydechowy kolektor,musisz zmienić przepływkę,wtryski,IC,zawór plus programik i koszt dużo większy ale latasz grubo ponad 200koni.

Jeżeli planujesz tą drugą opcję rozsądniej będzie kupić większą suszarkę bo i tak masz do wymiany.

Co do różnicy pomiędzy 150 a 180 to nie mam pojęcia :mysli:

Różnice niewielkie sa ale chodzi mi glownie czy jak zastosuje turbine od 180KM czy wzrosnie mi moc czy trzeba jeszcze cos dodatkowo wymieniac ?

Pewnie będziesz musiał podjechać na program!

Opublikowano
  • Autor

A nie wiesz ile moze kosztowac taka ymiana programu zeby podniesc moc tylko do 180KM ? bo wiecej mi nie potrzeba a szkoda mi silnika zeby go wykrecac do ponad 200 kucykow

Opublikowano

A nie wiesz ile moze kosztowac taka ymiana programu zeby podniesc moc tylko do 180KM ? bo wiecej mi nie potrzeba a szkoda mi silnika zeby go wykrecac do ponad 200 kucykow

To zależy od tunera,myślę koszt od 1400-1800zł

Jak boisz się ze AEB nie wytrzyma takiej mocy to nie musisz się obawiać ponad 200 koni dla niego to kaszka.

Opublikowano

To zależy od tunera,myślę koszt od 1400-1800zł

Jak boisz się ze AEB nie wytrzyma takiej mocy to nie musisz się obawiać ponad 200 koni dla niego to kaszka.

Potwierdzam że jednostka uważana ża wytrzymałą jeśli chodzi o mody. Tylko nie przeciągnij terminu wymiany rozrządu szczególnie że pewnie będziesz robił intensywne testy po tym tuningu :evil:

Opublikowano

Jak już masz wstawiać nową to wstaw od B6 z AVJ czy BFB. Z tego co pamiętam ma więcej łopatek na wirniku.

Opublikowano

a do kolektora bedzie pna pasowac??

Opublikowano

Jak i tak będziesz wymieniał turbo to każda większa którą włożysz pnp będzie lepsza. Tylko nie wkładaj z powrotem K03. K04-15>>>>