Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

200 km / 400nm w 2.0 TDI bpw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga Panowie mam pytanie. Jakie trzeba poczynić kroki żeby zmienić moje 140 rozsierdzonych koni w okolice 200? Wydaje mi się, że tak do codziennej jazdy nie byłoby to awaryjne auto i ten silnik jest w stanie to ogarnąć. Pytam ponieważ i tak zbliżają mi się wydatki różnego rodzaju z autem i mógłbym polecieć też trochę w moc ale chciałbym się zorientować co trzeba zrobić i mniej więcej jak z kosztami.

Opublikowano

Ja mam u siebie w bkd własnie 205km/420Nm i wszystko w porządku. W moim wypadku dołożyłem dodatkowy intercooler, turbo od brd, no i tarcze od s4, bo seryjne to szybko spalisz :D

Opublikowano
  • Autor

no teraz jak trochę czytam to powstało pytanie - dużo więcej jest roboty pomiędzy montażem BRD a turbiną z 2.7 tdi - gtb 1756vk? Podobno ona lepiej wstaje ze względu na łożyska i jest bardziej przewidywalna tylko pytanie czy dużo modzenia przy tym bo ta od BRD podchodzi podobno P&P

Opublikowano

no teraz jak trochę czytam to powstało pytanie - dużo więcej jest roboty pomiędzy montażem BRD a turbiną z 2.7 tdi - gtb 1756vk? Podobno ona lepiej wstaje ze względu na łożyska i jest bardziej przewidywalna tylko pytanie czy dużo modzenia przy tym bo ta od BRD podchodzi podobno P&P

Musisz zlecić komuś przerobienie turbiny na sterowanie podciśnieniowe.

Kolega krzysiek1606 robi takie rzeczy i aktualnie ma na sprzedaż taką turbinę. Odezwij się do niego

Opublikowano
  • Autor

Zanim się odezwę to jeszcze mi powiedz jak już sterowanie jest przerobione to co dalej? Reszta P&P? bo po zdjęciach widzę, że ona jest większa po prostu. Pewnie EGR out?

Opublikowano

Zanim się odezwę to jeszcze mi powiedz jak już sterowanie jest przerobione to co dalej? Reszta P&P? bo po zdjęciach widzę, że ona jest większa po prostu. Pewnie EGR out?

Jestem żółtodziobem w tym temacie, ale niedawno pytałem się o to samo i chłopaki powiedzieli mi, że po przeróbce u Krzyśka będę w stanie sam to podłączyć. Będę musiał tylko przyspawać flanszę do wydechy i podgiąć trochę zasilanie oleju.

Opublikowano
  • Autor

no to ja chyba jednak poszukam jakiejś z BRD, prościej a dołożę fmic i myślę że z 200 kuca wskoczy. Myślałem nad czymś innym i jeszcze więcej mocy i jeszcze tutaj myślałbym nad większym turbo, czyli GTB + fmic + pompki na końcówkach firad, tylko dalej pewnie trzeba by się pobawić wydechem i pewnie pompą paliwa żeby to razem odpowiednio zagrało.

Opublikowano

no to ja chyba jednak poszukam jakiejś z BRD, prościej a dołożę fmic i myślę że z 200 kuca wskoczy. Myślałem nad czymś innym i jeszcze więcej mocy i jeszcze tutaj myślałbym nad większym turbo, czyli GTB + fmic + pompki na końcówkach firad, tylko dalej pewnie trzeba by się pobawić wydechem i pewnie pompą paliwa żeby to razem odpowiednio zagrało.

Ja jeszcze dobrze nie zacząłem modzić, a już czuję, że zabawa mnie wciąga. Przemyśl dobrze sprawę, bo szkoda utopionej kasy jak po tygodniu będziesz chcial wrócić do gtb :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z dobrą brd będzie problem, ciężko znaleźć. Szukałem parę miesięcy, wertowanie internetu padło na hybrydę. Ja mam od Turbospeca z Rakszawy. Na forum miedzy innymi kolega Spanky poleca hybrydy od Dev-a, jest tu na forum. Można założyć tez CAHA, GTB17.

Opublikowano

pisz do Juby_P jest przegość jeśli chodzi o strojenie i przeróbki związane z tdi

Opublikowano
  • Autor

A co wychodzi korzystniej gtb1756 czy hybryda? No i co składa się na hybrydę?