dj_Lukas88 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Posiadam Audi a4 b7 1.9 tdi Avant. Auto kupiłem z zawieszeniem gwintowanym które chcę zmienić na seryjne w celu poprawienia komfortu. Odkręciłem amortyzator łącznik stabilizatora i wahacz nie opada. Co zrobić aby opuścić wahacz i wyjąć sprężynę?? Na ściski do sprężyn za bardzo nie ma miejsca. Szukałem tematu ale nie znalazłem konkretnych odpowiedzi. Pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 2016 przez dj_Lukas88 1
pyra111 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 z tego co mi wiadomo nie zdejmiesz sprężyny bez sciągacza , ew możesz zrobić własnej roboty żeby sciśnąc sprężyne tylko trzeba uważać ...
sikszak Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 ja też ściągałem przy pomocy ściągacza. musiałem jeden poświęcić obcinając śrubę żeby mi wszedł.
dj_Lukas88 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Ok dzięki. A więc kupię ściągacze i będę dalej walczył 1
jaro1768 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Szkoda czasu na dłubanie z kanału i kasy na te ściski. Po podniesieniu na podnośniku kolumnowym jest dobry dostęp dla ścisków talerzowych, podjedź do warsztatu gdzie wszystko mają i w parę minut zrobią. Amorki sam wymienisz.
Rekomendowane odpowiedzi