Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odtwarzaniem plików mp3 w audi cd changer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam taki dziwny problem, który mnie nurtuje. Chodzi o b8 kolegi. W aucie jest kolorowy duży wyświetlacz i mniejszy kolorowy pomiędzy zegarami. Do tego jest nawigacja (dvd do navi jest w bagażniku) a na środkowym panelu jest zmieniarka na 6 płyt audi cd changer, wejście aux w podłokietniku i moduł bluetooth, brak slotów na karty.

Problem jest taki, że nagrałem płytkę z mp3 a gdy wkładam ją do zmieniarki, to jej nie odtwarza, pojawia się widok na wyświetlaczu, że płyta jest wsadzona w slot, ale cały czas jest "podświetlona" na szaro, jakby była zablokowana/nieaktywna. Moim zdaniem prawidłowo rozpoznana płyta, powinna być widoczna na MMI na pomarańczowo. W instrukcji jest napisane, że cd changer odtwarza m.in pliki mp3

Macie jakiś pomysł lub rozwiązanie na ten problem ?

Dodam, że ostatnio wyciągałem zmieniarkę, ale to raczej nie powinno mieć związku z problemem, bo kabli nie idzie wpiąć wymiennie, zmieniarka "ma prąd" normalnie wciąga i wypluwa płyty. Ale nie odtwarza.

Edytowane przez Rometer

Opublikowano
  • Autor

Nie ma żadnych zapisanych błędów w ECU

Normalne płyty CD w klasycznym formacie odtwarzane są prawidłowo.

Mp3 nagrałem w prawidłowym formacie, podanym w instrukcji, z właściwym bitratem, katalog nie przekracza podanej w instrukcji ilości plików.

To chyba niemożliwe, żeby auto nie obsługiwało plików mp3...

Jakieś pomysły ?

Opublikowano

błędy w ecu t błędy silnika a błędy od navi musisz sprawdzać w radio i navi a nie w ecu

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj w nocy rozwiązałem problem.

Do nagrania płyty używałem opcji "nagraj dysk z danymi" i wrzucałem pliki mp3. W tej formie auto nie odtwarzało płyty.

Nagrywając, szóstą płytę z rzędu użyłem opcji "nagraj dysk z mp3/audio". W tej formie płyta odtwarzana jest bez problemu :facepalm:

Nie myślałem, że będzie to miało znaczenie, skoro na obu płytach znajdują się takie same pliki, o tych samych wartościach. A jednak, "dysk z danymi" nie startuje. "Dysk mp3/audio" działa bez zarzutu :decayed:

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Przepraszam za odgrzebanie tematu ale w wątku nie padła nazwa konkretnego oprogramowania do palenia mp3 dla tej zmieniarki, a nie znalazłem na forum podobnego wątku.

Niby tak prosta czynność wypalenia cd z muzyką, a jednak...

Do wypalenia płyty z mp3 NIE używamy wbudowanego w Windows 10 narzędzia do wypalania czy NERO. Tak jak napisał poprzednik, wypalenie "dysku z danymi" w sesji zamkniętej czy otwartej (tryb dopalenia danych), mała czy duża prędkość palenia, spowoduje to, że zmieniarka nie będzie "widziała" utworów.

Po przetestowaniu wielu konfiguracji i programów samochód zatrybił dopiero przy programie Ashampoo Burning Studio.

W programie wybieramy opcję "Audio+Muzyka",a następnie "Utwórz dysk Mp3 lub WMA". Wrzucamy muzę i palimy z niską prędkością.

Mam nadzieję, że się komuś przyda.

Pozdrawiam