Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaz turbo caha w blb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wiosne bede montowal turbo caha plus 2 intercooler jak w brd. Aktualnie auto ma 170ps i 380Nm. W serii wyplulo 151 i 333Nm. Czy po samym montazu turbiny caha i icka moc wzrosnie o kilka ps? Czy po korekcie softu bedzie to jeszcze bezpieczne dla silnika? samochod ma obecnie 215kkm i jest to przebieg na 99% ori.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po montazu turbo i icka moc ci nie wzrosnie, mozesz mieć nawet problemy, konieczna dostosowany soft

Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Tak bedzie korekcja softu:)

Opublikowano

jak dbasz o silnik to 200KM powinien wytrzymac bez zajakniecia (oczywiscie dwumas jest ok itd.). Na forum jest jeden chlopak, ktory chyba z 2.0 tdi wycisnal ponad 300KM, ale wymagalo to wielu modyfikacji. Nie wiem czy CAHA jest p&p, czy nie lepiej wlozyc turbo od wersji 170KM ktore wchodzi jak leci i z IC robisz na tym 200KM.

Opublikowano
  • Autor

O silnik dbam. Wymiana oleju co 10 - 12tys na motul. Jest kilku forumowiczow ktorzy maja w 2.0tdi 16v turbiny od caha. Turbo podchodzi p&p z kolektorm od b8 jedynie drobne modyfikacje sa potrzebne. Zdecydowalem sie na t. caha bo jest lepsze od brd a poza tym od brd ciezko dostac w dobrym stanie. Wymieniam turbo bo moje puszcza olej na zewnatrz choc pracuje bardzo dobrze nie chce z auta robic rakiety tylko do normalnej jazdy aha dwumas kpl jest nowy ma z 6tys nalatane.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

i jak, wymieniles?

Opublikowano
  • Autor

i jak, wymieniles?

Tak:)

Opublikowano

Moglbys podzielic sie wrazeniami i napisac ponkrotce, co trzeba kupic do tego modunprocz samej turbiny? Duzo jest grzebania byvto spasowac?

Wysłane z mojego GT-P7500 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Turbo w raz z kolektorem wydechowym i wezem spostowym od b8 caha + trzeba dorobic flansze pod wydech. Ja jeszcze dokladalem 2 prawy ic jak jest w brd.

Tu masz temat co i jak

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/77364-all-b7-montaz-turbiny-03l145702e-do-silnika-20-tdi-16-v-pd/page-1

Edytowane przez damian19886

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A jaki wynik po modyfikacji?

Edytowane przez habcio19

Opublikowano
  • Autor

Autem nie byłem na korektę więc nie wiem ile teraz jest. Z tego co sie dowiedziałem to bezpiecznie dla silnika to 190km i ok 410Nm.