Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Który czujnik odpowiada za świece podgrzewacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaraz zaraz, a sprawdzałeś napięcie na samych świecach czy tylko sugerujesz się przygasaniem lampki w aucie, bo to ze przygasa to o niczym nie swiadczy, bo na przyklad swiece zarowe tez sie załączają na chwile pod czas pracy silnika, a to za sygnal na przekazniki wychodzi z ECU silnika to bylo juz napisane

Opublikowano
  • Autor

temperatura zasysanego powietrza cos nowego?????ale nie wydaje mi sie ze ten czujnik od tem powietrza odpowiada za załączanie sie swiec podgrzewacza!!!

Opublikowano

Sprawdziłem manualnie (dotykając świec ) są gorące na zimnym silniku - wiem prymitywny sposób ale tak mogłem tylko sprawdzić

Odnośnie niebieskiego czujnika podaje on temperaturę klimatronikowi - mierzy temp. od 50 stopni ( ale może też sterownik dostaje sygnał z tego czujnika ) temat opisywany w http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_podgrzewanie_plynu_chlodzacego_3_swiece_tdi-t57270.0.html

Kolego Pytnik zostaje tylko VAG jak wcześniej zasugerowano Tobie w innym wątku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

vagiem sprawdzałem nic nie pokazał mysłe ze w ecu jest walniety jakis tranzystor lub cos podobnego.

KOLEGO PIO911 WYSŁALEM CI P.W.[br]Dopisany: 08 Styczeń 2009, 18:39_________________________________________________witam po 3 miesiacach rozwiazałem problem swiec podgrzewacza ,mianowicie:po podpieciu vaga test przekazników małej i duzej mocy ok.a swiece mimo mrozów dalej sie same nie załaczaja i nie grzeja ,na vagu nie ma błedów swiece ok przekazniki ok bezpieczniki ok czujnik temp ok. jesli ma ktos podobny problem to odłaczcie wtyczke od ecu ja tak zrobiłem ale odłaczyłem na cała noc bo chwilowe odpiecie nic nie dało.Rano po podpieciu wtyczki o dziwo i mojemu zaskoczeniu swiece podgrzewacza załaczaja sie i grzeja .Dodaje ze na vagu zadnych błedów nie wykryto. samochód szybciej sie teraz dogrzewa pozdrawiam i zycze ciepełka w waszych niuniach.