Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Nie działa regulacja lędźwia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos mial ten problem juz moze?przestała dzialac regulacja gora dol w fotelu,natomiast pompowanie dziala bez problemu-czy trzeba fotel rozebrac jakos?

Opublikowano

U mnie też przestało działać, a najlepsze jest to, że czasami działa.

Nie wiem z czym jest to związane.

Opublikowano
  • Autor

moze jutro jakos sie zbiore i rozbiore siedzenie z tylu[br]Dopisany: 21 Listopad 2008, 20:07_________________________________________________ok.załatwione.zawiesił zię silniczek prawy :>

Opublikowano

ok.załatwione.zawiesił zię silniczek prawy :>

W jakim sensie zawiesił się ?

Opublikowano
  • Autor

a rozebralem siedzenie,2 razy młoteczkiem w silniczek i juz chodzi jak nowy :>

Opublikowano

a rozebralem siedzenie,2 razy młoteczkiem w silniczek i juz chodzi jak nowy :>

Chyba będę musiał pomyśleć o tym samym :wink4:

Opublikowano
  • Autor

jakby co pozycze młoteczka :>

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mam identyczny problem, lecz rozwiązanie „młotkiem” daje efekt krótkotrwały, bo po pewnym ( bardzo krótkim ) czasie znowu nie działa regulacja lędźwiowa w fotelu.

Poszedłem dalej , by spróbować rozwiązać problem. Zdemontowałem silnik napędowy. Wykręciłem go po czym znowu zamontowałem w mechanizmie który zarządza napinaniem linki od sterowania lędźwi no i znowu zaczęło wszystko poprawnie funkcjonować – lecz niestety na krótki czas ……. Brrrrr. Poszedłem dalej rozebrałem mechanizm napinający linkę no ale nic w nim podejrzanego nie zauważyłem – jest dobrze nasmarowany, wszystkie trybiki chodzą swobodnie i nic im w pracy nie przeszkadzało.

Już sam nie wiem co robić ………. – może ktoś za rozwiązanie tego problemu ????

Dodam że:

- elektryka jest ok. ( napięcie dochodzi do silnika ),

- sam silnik na 99% jest ok. ( w chwili zacięcia słychać ze dostaje zasilanie, lecz „coś” blokuje mu pracę ) ,

- sam silnik po zdemontowaniu i podłączeniu pod zasilanie działa sprawnie , cicho, nie słychać podejrzanych głosów,

Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu ???

Pozdrawiam.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc, wskazówki, itp.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

u mnie fotel pasażera chodzi okej, ale w fotelu kierowcy jest tak ze regulacja góra dol dziala, lecz przod tyl juz nie, zero reakcji...czy to przelacznika czy silniczka ktory jednak dzial gora dol

Opublikowano

U mnie ten sam problem co u Tombika, ale fotel pasażera, jak się porządnie wkurzę to poszukam czegoś na allegro, a jak nie będzie nic pozostaje tylko te pieprznięte ASO :wallbash: :wallbash:, mógłby ktoś podać nr tego mechanizmu?

Z góry dzięki, taka mała rzecz, a wkurza :decayed:.

Opublikowano

u mnie fotel pasażera chodzi okej, ale w fotelu kierowcy jest tak ze regulacja góra dol dziala, lecz przod tyl juz nie, zero reakcji...czy to przelacznika czy silniczka ktory jednak dzial gora dol

...raczej masz pęknięty drucik w fotelu i dlatego regulacja przód tył nie działa :mysli:

Opublikowano

Możesz sprecyzować jaki drucik, gdzie on jest, w fotelu jest pełno drucików :decayed:

Opublikowano

Możesz sprecyzować jaki drucik, gdzie on jest, w fotelu jest pełno drucików :decayed:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bfb_tylna_oslona_siedzenia_oraz_ciegno_od_pompowanianowatorska_naprawa-t73142.0.html

a no ten o którym pisze kolega w ątku powyżej jeśli jest pęknięty drut to lędzwius nie działa bo nie ma na czym sie wspierać i wypychać oparcie :naughty: