Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Webasto nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

audi a4b7 2.0tdi seryjnie z webasto audi

po załaczeniu webasto pilotem - silnik od webasto uruchamia sie lecz klimatronik nie reaguje - nie załacza sie

spod maski wydobywa sie dym a dokładnie spod webasto i znaczaco smierdzi spalenizna

wczesniej jak bylo wszytsko ok silnik od webasto sie załaczał jednoczesnie z klimatronikiem i ładnie nagrzewał srodek, nic nie przykapcał .

wie ktos w czym jest problem ?bo zima idzie i wypadło by miec sprawne webasto

Opublikowano

witam kolego, mam to samo!

nie załącza się klimatronic, a webasto chodzi, na początku normalnie spaliny idą pod samochód rurką wydechową,

a za 2-3 minuty spaliny zaczynają wylatywać rurką, którą jak mniemam webasto pobiera powietrze...

po 4 minutach przez tą rurkę zaczął lecieć gęsty dym o zapachu spalenizny, wyłączyłem webasto a dym dalej za***prza

już miałem czarne myśli, nawet przeleciało mi przez głowę wiadro z wodą, ale na szczęście się uspokoiło

już nie chcę webasta:)

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

witam kolego, mam to samo!

nie załącza się klimatronic, a webasto chodzi, na początku normalnie spaliny idą pod samochód rurką wydechową,

a za 2-3 minuty spaliny zaczynają wylatywać rurką, którą jak mniemam webasto pobiera powietrze...

po 4 minutach przez tą rurkę zaczął lecieć gęsty dym o zapachu spalenizny, wyłączyłem webasto a dym dalej za***prza

już miałem czarne myśli, nawet przeleciało mi przez głowę wiadro z wodą, ale na szczęście się uspokoiło

już nie chcę webasta:)

pozdrawiam

to teraz czekamy jak jakis fachura sie wypowie :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Webasto sie nie uruchomi jezeli temperatura jest powyzej 5 stopni na plusie ( przynajmnej tak powinno byc )

Mialem podobny problem i podobne objawy do Waszych. Po podpieciu do vag`a pokazaly sie jakies bledy. Z tego co wiem wystarczylo wykasowac je i wszystko wrocilo do normy. Pozdrawiam

Opublikowano

Webasto sie nie uruchomi jezeli temperatura jest powyzej 5 stopni na plusie ( przynajmnej tak powinno byc )

Skad takie info??

Opublikowano

ktos kiedys na forum pisal. Trzeba by troche poszukac :). Poza tym z praktyki to wiem ze jak jest cieplo to webasto mi sie nie uruchamia heh

Opublikowano

U mnie się załącza jak jest zimno i to jest chyba jeszcze mniej jak 5stopni raczej blisko zera ,dodam,że nic nie kopci.Trzeba stać długo w miejscu wtedy czuć lekki smród spalonej ropy, a jak się wyłączy niedogrzany jeszcze silnik to słychać świst jakby zwalniał silnik odrzutowy.Może opisałem to trochę obrazowo,ale tak właśnie to u mnie wygląda. :hi:

Opublikowano

Ostatnio bogi'emu też się nie załączał climatronic - wykasowałem z modułu webasto błędy i działa.

Sprawdźcie u siebie - jeżeli się potwierdzi będzie to cenna informacja na przyszłość :wink4:

Opublikowano

No właśnie dzięki "lukaszr" wszystko działa jak potrzeba, za co jestem mu bardzo wdzięczny :). Jeszcze raz dzięki. A myślałem, że będę musiał się wybrać do ASO albo przedstawiciela Webasto. Objawy były takie, że na samym początku (ze 2 miesiące temu jak było jeszcze w miarę ciepło) próbowałem odpalić webasto i wtedy działało tylko chwilkę + bardzo dymiło + wydawało dziwne dźwięki. Później już było tak, że słychać było jak się załącza system a w momencie jak powinien się włączyć klimatronik wszystko się wyłączało. Mam nadzieje że w miarę jasno to opisałem. W między czasie wymieniałem klimatronik i wiązałem te problemy z tym faktem, ale nie mam pojęcia czy ma to coś wspólnego.Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Webasto załącza się automatycznie zawsze poniżej temp. 7oC (tak jest u mnie). Można załączyć też przy wyższych temp. jeżeli dacie grzanie na max. przy zimnym silniku. A propos samego webasto to zależy jakiej firmy macie zamontowane, mi niestety trafił się Ardic :sick3:(nie oryginalne Webasto) i niestety związane są z tym same problemy.