Jump to content
IGNORED

Audi 163 KM , BFC Brak przyspieszenia

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam mam problem od jakiegoś już czasu z swoją Audi nie ma wcale przyspieszenia. Zbiera się po mału. Turbina była po regeneracji jakiś czas chodziło normalnie ale tez bez rewelacji a teraz w ogole słabiutko idzie. Może ktoś wie co to może byc? Pozdrawiam

Edited by mariusz2908
Posted

przepływomierz cały ?

Posted (edited)

Odpiąłem kostkę od przepływomierza przejechalem się i może delitkatna róznica na lepsze ale raczej idzie tak samo jak na podłaczonej kostce. Czyli przepływka sie zepsuła ?

witam dziś sprawdziłem jakie błedy silnika ma moja Audi ma oto one:

-522 Czujnik temperatury płynu chłodzącego

-550 kontrola staru wtrysku

-519 czujnik cisnienia w kolektorze dolotowym

-18080

Edited by mariusz2908
Posted (edited)

odłącz EGR (podciśnienie) i zobacz

zresztą u mnie winna była też regenerowana turbina, wsadziłem używkę od skody superB i nie to auto!

Edited by GreGoriO
Posted (edited)

ten czujnik cisnienia w kolektorze dolotowym to który? Turbina ogolnie musi chodzic bo jak padła to autobus ciezko bylo wyprzedzic bez rozpędu. Czasem ma zrywy ze idzie w miarę ładnie ale tak dalej to nie to. Pompuje od 2500-3000 i brak dalej ciagniecia. Spróbuje EGR odłaczyc i dam znac co i jak.

ten czujnik cisnienia w kolektorze dolotowym to który? Turbina ogolnie musi chodzic bo jak padła to autobus ciezko bylo wyprzedzic bez rozpędu. Czasem ma zrywy ze idzie w miarę ładnie ale tak dalej to nie to. Pompuje od 2500-3000 i brak dalej ciagniecia. Spróbuje EGR odłaczyc i dam znac co i jak.

EGR odłaczylem no i nic tak samo. Pompuje od 2500 do 3000 a potem pustka...

Edited by mariusz2908