Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chyba nabroiłem..... nie działa licznik HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, szybko i od początku.

Przyszedł kabel do modułu BT (moduł z literką D) polutowałem wszystko tak jak powinno być (dwa razy sprawdzałem) podłączyłem wszystko. Na wyświetlaczu pokazał się (rns-e) że twój telefon nie jest połączony ale nie było możliwości wpisania kodu. Telefon (galaxy s4) nie wytkrywał modułu więc zacząłem kombinować...... z kontrolerem "telefon" w vcds nie mogłem się połączyć więc chciałem sprawdzić, czy działa zwykła słuchawka którą mam do dzwonienia (audi nokia) wybrałem numer i po całym zabiegu jakby straciłem CAN..... przestała działać kierownica (podświetlenie ok) radio się nie podświetlało, nie gasiło z kluczykiem. Zacząłem szukać, pierwsze co mi przyszło do głowy, to że może bezpiecznik. Wyjąłem po kolei każdy bvezpiecznik i tu się zaczął cyrk. Po tym zabiegu :

1. brak kontrolki check engine

2. brak sygnału migania kierunków

3. brak obrotomierza

4. brak prędkościomierza

5. ciągle świeci się "olej" na fisie a olej jest ok.

6. brak podświetlenia kierownicy

Obstawiam, że uwaliłem licznik? Dziwne, że stało się to dopiero po odpięciu bezpieczników..... wcześniej było ok.

Edytowane przez House

Opublikowano

Aż zaobserwuje :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dla potomnych:

17 instruments

10 adaptacja

Kanał 60 - 1045

kanał 61 - 3331

kanał 62 - 23

Pozostała kwesta BT ale to chyba nie w tym dziale :)

Opublikowano

kolego wejdź w dział warsztat, ja kiedyś przechodziłem z zestawu nokia na BT (też mam moduł z końcówką D i bez problemu się łącze nawet z najnowszymi telefonami) i przy okazji zrobiłem mały poradnik łącznie z "kabelologią" może to Ci coś pomoże.

Opublikowano
  • Autor

Super, zaraz poszukam. Czy pisałeś w tym zbiorczym temacie? Ja dziś dopiero przeszparałem trochę forum i dowiedziałem się, że można sie sparować tylko do 30 sek od podłączenia. Czy ty tez miałeś TELEMATIC-a ?

Blututek ogarnięty, gdybym wczoraj wiedział, że musi się połączyć w ciągu 30 sek to oszczędziłbym sobie wieczoru w garażu i nerwów :D ale cóż, ważne że ogarnięte. Na wyświetlaczu mam włóż kartę sim, ale sam telefon działa. Masakryczny jest ten mega głośny dzwięk podczas rozłaczania :D muszę poszukać w adaptacjach głośności tego ustrojstwa :D Jeszcze do ogarnięcia został mikrofon :) W sumie to w kostce quadlock mam te piny zupełnie wolne ;/ a mikrofon podłączony bezpośrednio do blutka ale to chyba źle, że omija mi radio bo nie mam ani komunikacji głosowej i mikrofon w sumie nie działa, tylko jeśli te piny mają być wolne, to gdzie podpiąć mikrofon.

f180727774.jpg

ef51cccbce.jpg