_Bumier_ Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Witam już długo borykam się z problemem jakim jest tarcie przy hamowaniu ... Nie potrafie określic przód czy tył . Klocki przód tył OK tarcze przód tył też OK więc co może być przyczyną ? Dodam, że nie za każdym razem słychać. Dźwięk takie " chrobotanie " . Dzięki za pomoc
Prezes870 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Rozbierz wszystko na czesci i zobaczysz co trze...inaczej to takie wrozenie. Roboty godzina max i wsio jasne bedzie
Faraday Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 A czuć to chrobotanie na pedale ? Miałem podobne objawy i winny okazał się ABS, załączał sie przy wyhamowywaniu przed skrzyżowaniem, okazało się że mam luzy na tylnych łożyskach przez co i na podziałce ABS z której czujnik źle zczytywał prędkośc
eRniś Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) różne mogą być przyczyny, podejżewam że poszła Ci osłona któregoś z tłoczków w zacisku hamulcowym i któryś podrdzewiał i nie dociska klocka do tarczy tak jak powinien, w swojej B5 tak miałem, czasami było słychać tarcie i chrobotanie, a czasami nie Edytowane 11 Marca 2016 przez eRniś
Rekomendowane odpowiedzi