Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z skrzynia 2,6 v6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam może zacznę od początku padł mi silnik 2,6 wiec kupiłem inny 2,8 aah który pasuje idealnie , mam skrzynie automat tiptronik w silniku 2,6 był sworzeń który przedłużał wał ktoś mi poradził ze nie jest potrzebny nie włożyłem go i po złożeniu i rozgrzaniu do 90 i wrzuceniu biegu olej leciał między skrzynia a silnikiem zaczoł lecieć olej i nie szedł wogole , wyjołem silnik i włożyłem ten sworzeń i uzupełniłem olej w skrzyni po złożeniu odpaleniu ten sam motyw czyli olej leci po rozgrzaniu do 90 :-( co robić?? błagam o pomoc z góry dziękuję

albo czy ktoś jest wstanie podać długość wału głównego bez tego czpienia tylko od automatu

??

jest ktoś w stanie pomoc?

witam okazało się ze za konwenterem padł uszczelniacz i przytarło panewke przy pompie , pytanie czy padła łez pompa? proszę o odp

Opublikowano

Czytałem Twój temat jak byłem w robocie ale tapatalk mi się pierdzielił.

A miałem Ci pisać żebyś sprawdził uszczelniacz konwertera :)

Pompe oleju najlepiej rozebrać, zobaczyć w jakim stanie są poszczególne elementy, panewke i uszczelniacze też wymienić.

Żeby dowiedzieć się czy pompa nie zdechła to założyć skrzynie i zmierzyć ciśnienie dla Drive i Reverse

Musiałbyś poszukać manuala od tej skrzyni i dowiedzieć jakie mają być ciśnienia oraz gdzie wkręcić się czujnkiem.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

dzięki za odpowiedź :-)

wymieniałeś kiedyś panewke za uszczelniaczem przed pompa? bo coś jest ze trzeba toczyć tam bo panewka większą jest i tu jest problem bo wymiar wogole nie pasuje

Opublikowano

Ja głównie doradzam przy problemach AG4 czyli 4-ro biegowy automat, bo taka tez skrzynie mam u siebie i znam bolączki tych skrzyń.

Tip jest podobny ale nie miałem jako takiego kontaktu z ta skrzynią.

A na pewno dobrą panewkę kupiłeś?

Dzwoń lub pisz o wymiary, bo sa dwie panewki pompy do 5HP19

http://www.samko.pl/sklep/zf-5hp19-panewka-pompy-p-1071.html

http://www.samko.pl/sklep/zf-5hp19-panewka-pompy-nadwymiarowa-p-1076.html

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

no jutro zadzwonię bo w inny sklepie są inne wymiary . i na panewce są inne numery

Opublikowano

Najpierw sprawdź oznaczenie skrzyni, znajdz na samko.pl odpowiednią panewke i pytaj o wymiary żebyś nie musiał odsyłać.

Opublikowano
  • Autor

no tylko ze nie z takim numerami :-D jutro zadzwonię i się dowiem , jak ocenić uszkodzenie konwentera?

Opublikowano

Praktycznie jedyną rzeczą zużywającą się w konwerterze to tarcza lock-up.

Działa ona jak zwyczjane sprzęgło w manualu.

Jak nie trzyma to obroty falują podczas jazdy ze stałą prędkością - na wysokim biegu gdy jest to sprzęgło załączone.

Może występować szarpanie lub twarda zmiana biegu gdy tarcza lock-up jest na wykończeniu, dzieje się tak dlatego że sprzęgło lock-up jest załączane na 2-3sek. podczas zmiany biegu (a jak się ślizga to wychodzą problemy przy zapinaniu biegu)

To co wyżej napisalem to objawy.

A żeby ocenić czy konwerter jest zużyty to trzeba go wyciągnąć z obudowy i rozłożyć.

Zajmują się tym firmy regenerujące konwertery.

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

dzięki za za wyczerpująca odpowiedz :-P