Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przejściówka MINI-ISO - 4xRCA - używał ktoś do podłączenia radia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie... Używał ktoś takiej przejściówki http://allegro.pl/item490175994_gniazdo_mini_iso_4rca_vw_audi_skoda_do_wzmacniacza.html do podłączenia innego radia niż fabryczne? Mam radyjko JVC KD-BT1 w chwili obecnej podłączone jest przez coś takiego http://allegro.pl/item482795639_modul_audi_na_tylnie_glosniki_mini_iso.html, ale głośniki z przodu graja bardzo kiepsko i gdy w radiu jest chwila ciszy słychać szum, obojętnie czy muzyka gra z USB, CD, czy z radia. Nie jest to wina głośników bo na starym fabrycznym radyjku grało to dużo lepiej. Myślicie, że taka przejściówka zda egzamin?? Mam tez fabryczny subwoofer w bagażniku.

Opublikowano

Tylko że z tego co pamiętam to z mini ISO idą tylne głośniki i subik, a przednie masz normalnie przez ISO puszczone :mysli:

Troszkę poszperam to może coś pomocnego znajdę...

Opublikowano

Ja używam czegoś takiego, tylko że zrobiłem to sam.

Do wtyczki mini-ISO podłączyłem wyjście na wzmacniacz + sygnał sterujący.

Co do szumów z głośników, to raczej obstawiał bym problem z radiem.

Ew. odłącz tą przejściówkę i sprawdź jak przód będzie grał bez tego.

Opublikowano

u mnie po podlaczeniu radia innego niz fabryczne przednie glosniki tez graly lipnie (byly bardzo ciche z duzym echem a wokali praktycznie nie bylo slychac.podczas ciszy rowniez szum). pobaw sie balansem i faderem. u mnie pomoglo. nie pamietam w ktorej opcji ale o dziwo chyba w ballance :shocked: ktory normalnie odpowiada za lewo,prawo po ustawieniu na 8 w jedna ze stron wszystko wrocilo do normy (moze ktos w adapterze kabelki pomylil).w kazdym badz razie w jednym z tych ustawien ustaw prawie do maxa w jedna,pozniej w druga strone powinno sie zmienic.

Opublikowano
  • Autor

Bawiłem się ustawieniami w radiu chyba wszystkimi i nic... Zamówiłem przejściówkę poczekam aż dojdzie i zobaczymy czy coś da rade z tego wykombinować.

Opublikowano

mam fajne radio z 4 wyjściami na wzmacniacz i dodatkowym na sub, chwiałbym je w najprostszy sposób zmusić do współpracy z tylnymi głośnikami (nie mam niestety subwoofera)

adapter jest stanowczo za drogi więc pozostaje opcja mini-iso, w jaki to sposób działa?? rozumiem, że są na 2 lub 4 wejścia rca ( u mnie opcja 2 bo bez subwoofera ?) które podłączam pod wyjścia do wzmacniacza od radia i wszystko będzie śmigać na oryginalnym wzmacniaczu ?

btw. wiecie co to jest szczyt chamstwa :wallbash: dostać samochód bez radia ale z książka z kodem do niego :P

Opublikowano

ubwoofera)

adapter jest stanowczo za drogi więc pozostaje opcja mini-iso, w jaki to sposób działa?? rozumiem, że są na 2 lub 4 wejścia rca ( u mnie opcja 2 bo bez subwoofera ?) które podłączam pod wyjścia do

Jeżeli nie masz ori-sub. to wystarczy na 2. Za pomocą chinczy podłaczasz do wyjścia Rear®.

Jedyny problem jaki możesz napotkać, to to, że tylne głośniki będą grały zdecydowanie ciszej, ale jeżeli ustawisz w radiu odpowiedni podział (Przód/Tył) to będzie OK.

Opublikowano

no dobra a jak ominę ten oryginalny wzmacniacz i pociągnę kable z radia do głośników robiąc z nich pasywne, tylko ilu Omowe one są (Nokia) ?