Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błękitne A4 B5 Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No kolor nieziemski o.0 jaram się i też taki chcę ;d

Ta felga to 16? Jaki rozmiar opony?;]

Felga 17" 225/50/17 :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

kolor taki jak mój - pelican blue

A szukałem oznaczenia tego koloru :) dziękuje!

Kolor bardzo ładny.

Kiera ładuj z lifta,grill i lampy tak samo,kierunki w błotnik białe.

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Jaki koszt takiej modyfikacji?

Kierunki na allegro max 30 zl za dwa, Kiera to już zależy czy chcesz trojramienną czy 4-ramiona.. Za cały komplet do 300 zł pewnie trzeba dać (spokojnie kupisz wiso na swap kiery na forum) a Gril do 100 zł.. Lampy jak chcesz zwykle soczewki to ok.400 zl (pasują tez z anglika żeby je zrobić na EU to 5min roboty) a jak chcesz już iść na full to bixenon ale koszta dość duże ale warto..

Pamiętaj jak zaczniesz modzic to na jednym się nie skończy. [emoji6]

Kolego dziękuje za pełna rozpiskę :-) myśle, ze niedługo cos zacznę dłubać przy nim :) na razie inwestycja w gaz. No i mój budżet muszę teraz podreperować :-)

Opublikowano

LPG przy tym zestawieniu 1.8 ADR+Quattro to złota sprawa, do pierwszego serwisu zwraca się zakup instalacji ;d

Opublikowano

Jak cos to mam kiere 4 ramienną

Opublikowano

Mam grill jak trzeba

Opublikowano
  • Autor

LPG przy tym zestawieniu 1.8 ADR+Quattro to złota sprawa, do pierwszego serwisu zwraca się zakup instalacji ;d

Co masz na myśli?:)

Opublikowano

Co masz na myśli? :)

Pierwszy przegląd robisz po 10kkm, moja instalacja kosztowała 2100pln, więc przejeżdżając 10kkm na gazie zamiast PB zwraca się koszt zakupu instalacji, później czysta oszczędność.

Spalanie w 1.8ADR Q to średnio 13l/100km LPG tj. przy cenie nawet 2pln/l daje 26zł/100km. Przy benzynie spalanie to średnio 11l/100km, cena to 4,25 średnio co daje 46,75zł/100km.

Więc koszt przejechania na LPG 10kkm to 26x100=2600PLN, a na benzynie 46,75x100=4675PLN. Więc do przeglądu pierwszego zaoszczędzisz 2075zł.

Obliczenia w przybliżeniu i nie biorę pod uwagę benzyny którą używa się na uruchomienie samochodu, ale cena LPG jest mocno zawyżona.

Dlatego ja niemal od razu założyłem LPG ;]

Opublikowano
  • Autor

Co masz na myśli? :)

Pierwszy przegląd robisz po 10kkm, moja instalacja kosztowała 2100pln, więc przejeżdżając 10kkm na gazie zamiast PB zwraca się koszt zakupu instalacji, później czysta oszczędność.

Spalanie w 1.8ADR Q to średnio 13l/100km LPG tj. przy cenie nawet 2pln/l daje 26zł/100km. Przy benzynie spalanie to średnio 11l/100km, cena to 4,25 średnio co daje 46,75zł/100km.

Więc koszt przejechania na LPG 10kkm to 26x100=2600PLN, a na benzynie 46,75x100=4675PLN. Więc do przeglądu pierwszego zaoszczędzisz 2075zł.

Obliczenia w przybliżeniu i nie biorę pod uwagę benzyny którą używa się na uruchomienie samochodu, ale cena LPG jest mocno zawyżona.

Dlatego ja niemal od razu założyłem LPG ;]

Pięknie wyliczone :-) nie biorę pod uwagę jazdy na PB nawet :-) auto czeka na instalacje i na razie jeżdzę Vectra C bo w gazie a dziennie robię jednak sporo tych kilometrów :) znajomy mechanik wycenił mi instalacje na 1600zl po baaaardzo dużych rabatach wiec tym bardziej sie to opłaca :-) brakuje mi tylko tego śniegu zeby przetestować napedzik:-)

Opublikowano

znajomy mechanik wycenił mi instalacje na 1600zl po baaaardzo dużych rabatach wiec tym bardziej sie to opłaca

Noo to naprawdę nieźle ;) Polecam poczytać o instalacji na forum, chłopaki mają mega wiedzę na temat części jakie wybrać, ja akurat zaufałem warsztatowi i na razie nie narzekam ;)

:-) brakuje mi tylko tego śniegu zeby przetestować napedzik:-)

Szczerze mówiąc, ja liczę, że tej wiosny już się nie doczekam śniegu :D chociaż zabawa jest świetna ;]
Opublikowano
  • Autor
Szczerze mówiąc, ja liczę, że tej wiosny już się nie doczekam śniegu :D chociaż zabawa jest świetna ;]

Ja zaufam mojemu mechanikowi bo juz 7 aut było w rodzinie robione u niego :)

A orientujesz sie jak jest z założeniem centralnego zamka z pilota? Niestety od strony kierowcy nie zawsze działa a denerwuje to mnie bardzo i chciałbym mieć z pilota.

Edytowane przez konrad_pro

Opublikowano

A orientujesz sie jak jest z założeniem centralnego zamka z pilota? Niestety od strony kierowcy nie zawsze działa a denerwuje to mnie bardzo i chciałbym mieć z pilota.

Orientuję się, bo sam zakładałem u siebie ;) Kwestia tego jeszcze jaki kupisz. Bo wtedy są różnice podłączenia. Ja mam jakiś za 70-80zł ze scyzorykiem, żeby nie mieć dwóch kluczyków. Łącznie wyniosło mnie to jakieś 100zł. Pestkę immo przekładałem z poprzedniego kluczyka, a zakładanie zajęło mi kilka godzin, ale to dlatego, że nie miałem wszystkich informacji ;) Mając wszystko ogarnięte myślę, że poniżej godziny można to zrobić ;]
Mój pilot to MaxiCar, taki jak ten: http://allegro.pl/sterownik-maxicar-686-piloty-scyzoryk-kluczyki-i5882566573.html

Używam go od świąt bożego narodzenia i na razie zauważyłem jeden minimalny minut, luzuje się śrubka trzymająca grot, ale można to dokleić ;]

Opublikowano
  • Autor

Orientuję się, bo sam zakładałem u siebie ;) Kwestia tego jeszcze jaki kupisz. Bo wtedy są różnice podłączenia. Ja mam jakiś za 70-80zł ze scyzorykiem, żeby nie mieć dwóch kluczyków. Łącznie wyniosło mnie to jakieś 100zł. Pestkę immo przekładałem z poprzedniego kluczyka, a zakładanie zajęło mi kilka godzin, ale to dlatego, że nie miałem wszystkich informacji ;) Mając wszystko ogarnięte myślę, że poniżej godziny można to zrobić ;]

Mój pilot to MaxiCar, taki jak ten: http://allegro.pl/sterownik-maxicar-686-piloty-scyzoryk-kluczyki-i5882566573.html

Używam go od świąt bożego narodzenia i na razie zauważyłem jeden minimalny minut, luzuje się śrubka trzymająca grot, ale można to dokleić ;]

A kwestia grotu jak wyglada? Przekłada sie stary?

Opublikowano

Nie, groty są dokupowane, przy zakupie pilota miałem inny grot w zestawie, więc musiałem dokupić grot oddzielnie. Od razu go dorobiłem i całość kosztowała chyba 25zł. Zapewne w warszawie będzie drożej ;)

Ogólnie są 3 rodzaje grotów, przedliftowy z płaską "linią", ze ściętą "linią" i poliftowy, grubszy i ogólnie inny

Edytowane przez janeksroka

Opublikowano
  • Autor

Nie, groty są dokupowane, przy zakupie pilota miałem inny grot w zestawie, więc musiałem dokupić grot oddzielnie. Od razu go dorobiłem i całość kosztowała chyba 25zł. Zapewne w warszawie będzie drożej ;)

Dziękuje kolego serdecznie:) życzę spokojnej niedzieli.

Opublikowano

Wzajemnie ;] jakbyś się decydował na ten zamek to pisz, postaram się pomóc ;]

Opublikowano
  • Autor

Czytałem Twój post na temat tego zamka i widzę, ze to grubsza sprawa. Po świętach zabiorę sie za to i odezwę sie do Ciebie. Dziękuje :)

Opublikowano

Czytałem Twój post na temat tego zamka i widzę, ze to grubsza sprawa. Po świętach zabiorę sie za to i odezwę sie do Ciebie. Dziękuje :)

Jeżeli umiesz lutować to nie, postaram się to rozpisać w wolnej chwili, ale nie wiem czy się uda w najbliższym czasie ;) Ja szukałem trochę na ślepo bo na 3 różne sposoby to próbowałem podłączyć, a teraz mogę Cię za rękę poprowadzić tym sposobem, którym robiłem sam .]

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli umiesz lutować to nie, postaram się to rozpisać w wolnej chwili, ale nie wiem czy się uda w najbliższym czasie ;) Ja szukałem trochę na ślepo bo na 3 różne sposoby to próbowałem podłączyć, a teraz mogę Cię za rękę poprowadzić tym sposobem, którym robiłem sam .]

Odezwę sie do Ciebie to jakos sie zgadamy :)

Opublikowano

pomyśl mad pomalowaniem dokładek zderzaków i progów w kolor lepsza robotę by robiło bo kolorek fajny :)

Opublikowano

Jak juz malować dokladki to najlepiej je jeszcze skleic z zderzakiem wtedy będzie elegancko

Opublikowano

Jak juz malować dokladki to najlepiej je jeszcze skleic z zderzakiem wtedy będzie elegancko

tak dokładnie oto tez mi chodziło :wink: